Foto: Ranko Suvar / CROPIX/Ilustracija

POLICIJA UHITILA CRNOGORCA U CENTRU ZAGREBA: Argentina je za njim raspisala Interpolovu tjeralicu

Autor: Dnevno.hr

U subotu, 28. siječnja 2023. godine u prijepodnevnim satima policijski službenici Odjela za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, na području centra Zagreba u iznajmljenom stanu pronašli su i uhitili državljanina Crne Gore starosti 46 godina, objavila je PU zagrebačka.

Policija je temeljem ciljanog prikupljanja informacija došla do saznanja da se u iznajmljenom stanu u centru nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Argentine zbog kaznenog djela “Pokušaj krijumčarenja opojnih droga”.

Dolaskom na adresu, policajci su u hitili 46-godišnjaka i odveli ga u službene prostorije te je istog dana, 28. siječnja 2023. godine, odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka.

Iscurili novi detalji

Mediji su izvijestili da je uhićen Draško Vuković zvani Ken, bivši suradnik kriminalnog klana crnogorskog narkobosa Darka Šarića, te da je pritvoren na temelju Interpolove tjeralice iz Argentine, iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavu 490 kg kokaina.

Dodaju da je Vuković poznat kao jedan od pokajnika u postupku protiv Šarića, nakon što je sa Šarićem uhićen 2010. u sklopu međunarodne akcije ”Balkanski ratnik” zbog krijumčarenja 5,9 tona kokaina iz Argentine u Europu.

Vuković je poznat po spektakularnom bijegu iz 2007., kada ga je skupina naoružanih muškaraca oslobodila nakon napada na policijski konvoj koji ga je prevozio sa suda u Kopenhagenu, gdje mu se sudilo zbog trgovanja kokainom. Tom prilikom je ranjeno 11 danskih policajaca.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.