Ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policija u blizini granice uhitila državljana BiH: Prevozio Sirijce koji su ilegalno uši u Hrvatsku

Autor: Hina/Andrej Jelusic

Policija je u Novačkoj uhvatila 32-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine koji je prevozio šestero Sirijaca koji su ilegalno ušli u Hrvatsku, izvijestila je u utorak koprivničko-križevačka Policijska uprava.

Sumnjiči ga se da je u nedjelju, 8. studenoga, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi na vinkovačkom području preuzeo šest stranih državljana Sirije koji su prethodno ilegalno ušli u Hrvatsku iz Srbije, te ih prevezao do Novačke, gdje ih je zatekla policija.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen nadležnome državnom odvjetništvu za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te je predan pritvorskom nadzorniku.

Prema stranim državljanima koje je osumnjičeni prevozio postupa se sukladno Zakonu o strancima, dodaje se u policijskom priopćenju.

Autor:Hina/Andrej Jelusic
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.