Foto: polizei.bayern

POLICIJA NUDI DO 10.000 EURA NAGRADE: Treba im pomoć Hrvata, objasnili su sve! Ubojstvo nesretnog Kristijana K. još uvijek je misterij

Autor: Dnevno.hr

Pisali smo o misterioznom slučaju iz Njemačke i ubojstvu Hrvata koje je obavijeno velom tajni.

Njemačka policija i nakon godinu dana tako istražuje slučaj ubojstva Hrvata Kristiana Krambergera (49) koji je pronađen mrtav u svom stanu na adresi Leonrodstraße u Neuhausenu.

Policija je objavila njegovu fotografiju te raspisala nagradu za pomoć u istrazi u iznosu od 10 tisuća eura.

Do ubojstva je došlo uoči njegovog 50. rođendana. Očekivao je i goste iz hrvatske domovine. Nakon što nekoliko dana nije mogla doći do oca, kćer Kristiana Krambergera je pozvala policiju koja je ušla u stan i na tlu zatekla mrtvo tijelo Kristiana Krambergera. Posvuda je bilo krvi. Naknadnim očevidom kriminalističke policije na mjestu zločina, osim vidljivih tragova nasilja, u stanu ubijenog muškarca utvrđeno je kako je još netko bio ranije u stanu. Prema pronađenim tragovima, zločin se već dogodio nekoliko dana ranije. Istragu je preuzeo odjel za ubojstva. Istražitelji su doznali kako je Kristian Kramberger vodio dvostruki život. Službeno se vodio kao nezaposlen, a zapravo je zarađivao ilegalnim poslovima, najčešće je ilegalno trgovao lijekovima na recept. Kristiana Krambergera svjedok je posljednji put vidio živog 20. listopada 2021. (srijeda), stoji u priopćenju policije, piše Fenix magazin.

Kako navodi policija, 49-godišnjak se prije smrti kretao u slojevima društva s niskim prihodima koji su ga posjećivali u stanu čime se objašnjava velik broj otisaka prstiju i DNK tragova.

Ono što je bilo upečatljivo u jednosobnom stanu je da je bio pedantno uredan i da očito nisu ukradene nikakve dragocjenosti.

Sada njemačka policija traži pomoć hrvatskih građana!




FOTO: policija

Njemačka policija ostvarila je suradnju s Ravnateljstvom policije MUP-a RH te ovim putem traži i pomoć hrvatskih medija, a kako bi se prikupile informacije koje bi mogle dovesti do rasvjetljavanja ubojstva hrvatskog državljanina Kristiana Krambergera (rođ. 1971.) koje se dogodilo u Münchenu.

Pozivaju se osobe:

koje poznaju žrtvu,
koje su bile u kontaktu sa žrtvom u navedenom razdoblju,
koje su u navedenom razdoblju u okolici Leonrodstraße, Landshuter Allee i Albrechtstraße primijetile bilo što, a što bi se moglo dovesti u vezu s ubojstvom,
koje imaju bilo kakve informacije o događaju, o počinitelju/počiniteljima ili gostima koji su trebali doći na njegovu proslavu.




Sve korisne informacije mogu se dojaviti:

Odjelu za ubojstva München na broj telefona +49 89/2910-0 ili u bilo kojoj policijskoj postaji u Njemačkoj

Ili u Hrvatskoj na email adresu [email protected]

Pravo na nagradu od 10 000 eura ima fizička osoba koja dojavi informaciju koja će dovesti do rasvjetljavanja zločina ili do uhićenja počinitelja. Pravo na nagradu nemaju osobe čija je službena dužnost vođenje istrage u vezi s kaznenim djelom.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.