www.pexels.com

POLICIJA IZDALA UPOZORENJE: Građani ne nasjedajte na nove oblike prijevare

Autor: Dnevno

Ministarstvo unutarnjih poslova pozvalo je građane da ne nasjedaju na elektroničku poštu sumnjivog sadržaja iza koje stoje novi pokušaji krađe osobnih podatak putem tzv. “phishing” poruka.

Policija je priopćila da je zaprimila više dojava građana koji su na svoje adrese elektroničke pošte i mobitela zaprimili poruke i pozive s broja +38516700060, od osoba koje su se predstavile kao službenici turističke agencije iz Švicarske koja radi posredničke poslove za internetski servis Booking.com.

U policiji su kažu da su prevaranti tijekom razgovora s građanima tražili da im dostave korisničke podatke i lozinku za korisnički račun na servisu Booking.com, dok se u poruci e-pošte nalazila internetska poveznica na sumnjiv sadržaj.

U MUP-u upozoravaju da je riječ o pokušaju prijevare sa ciljem krađe osobnih podataka te su pozvali građane da na navedene poruke ne odgovaraju i da se ne javljaju na pozive sa sumnjivih brojeva.

Žrtve takvih prevara MUP je pozvao da o tome odmah obavijeste policiju.

BUDITE IZNIMNO OPREZNI! Uz Addiko, javio se i PBZ: ‘Nemojte nasjedati na ovu prevaru’!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.