fbpx
Foto : Andrija Lucic / Cropix

‘POLICAJCI SU ŠMRKALI KOKU S LJUDIMA NA TULUMU’ Sakoman iznio teške optužbe: ‘S najvišeg vrha vlasti su mi prijetili likvidacijom’

Autor: Dnevno.hr

U Hrvatskoj, a pogotovo u Zagrebu, u posljednje vrijeme u porastu je ‘uživanje’ droge kokaina što se dokazuje pronalaskom opojnih supstanci u otpadnim vodama u kanalizacijskim kanalima.

Doktor koji o tome najčešće govori u javnosti jest psihijatar Slavko Sakoman koji je u utorak dao šokantnu izjavu.

Sakoman je za N1 ispričao navodne detalje policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu, 31. prosinca 2022. godine, na Staru godinu, kada su policajci koji su došli na intervenciju, kako tvrdi Sakoman, ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te zajedno s prisutnima konzumirali drogu.


Sve saznao od obitelji?

Psihijatar Sakoman koji je specijaliziran za liječenje ovisnosti, za slučaj je tvrdi doznao od obitelji jednog sudionika te večeri. Kaže da mu je majka liječenog ovisnika požalilada je redovnim testiranjem sina otkrila da je njezin sin ponovno konzumirao drogu.

“Mama ga testira, provodi nadzor. Ona je potpuno propala zbog sina. Digla je kredit za vraćanje njegovih dugova…”, ispričao je Sakoman.

Iz razgovora s majkom i sinom otkrio je da je sve započelo kada je netko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe.

“Ekipa u policijskim odorama je došla u taj stan. Došlo je njih troje. Međutim, ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao”, iznosi teške optužbe doktor Sakoman.

Dodao je da su od tri policijska službenika dva šmrkala kokain, a treći nije.

“Ta gotovo bizarna situacija oslikava nezgodno događanje unutar MUP-a. Bez dobre i kvalitetne policije nema mira, reda i sigurnosti. Policijski posao je izuzetno važan, treba dobru edukaciju”, nastavio je Sakoman.
‘Ovo nije izmišljena priča’

Sakoman je siguran da ovo nije izmišljena priča zbog načina na koji je došao do te informacije.

“To se 100 posto dogodilo. Ljudi u mene imaju povjerenja. Nije taj njezin sin balavac. Ima 30 godina i 10-ak godina se bori s tim. Ta informacija je tako mirno rečena, ali s tolikim očajem te žene nakon čega sam razgovarao i sa sinom koji je bio potpuno iskren.

Rekao mi je čak da ovo mogu reći, što sam rekao, ali da ne spominjem neke detalje da ne bi na bilo koji način napravio bol ili štetu roditeljima tih mladih policajaca”, tvrdi psihijatar.
Sakoman je rekao i da je netko od prisutnih povezan s visokim dužnosnicima.

“Može se reći, ali ne bih više od toga govorio. Sam sustav može interno između sebe stvar istražiti. Rado bih da taj događaj pomogne i tim mladim ljudima”, istaknuo je psihijatar.

“To je nedvojbeno da je bilo. Ne bih želio da niti jedna od obitelji tih djelatnika MUP-a pretrpi štetu. Droga je ozbiljan problem, moramo ga rješavati”, još jednom upozorava Sakoman koji je o svemu spreman i svjedočiti nadležnim tijelima ako ga pozovu.

“Meni to nije nikakav problem”, rekao je.

Za kraj je zaključio: “Ne bih volio da mi netko začepi usta na neki određen način. I toga je bilo. S najvišeg vrha vlasti su mi prijetili likvidacijom. To je bilo 2006. godine. SOA je bila umiješana u cijeli cirkus. Očekujem javnu raspravu pokrenutu o vlasti o pitanju zloupotrebi droga”, izjavio je Sakoman.

Tijekom dana iz PU zagrebačke su se izjasnili o slučaju:

Iz PU zagrebačke potvrdili su da istražuju navode koje je dr. Slavko Sakoman rekao tijekom gostovanja u našem Novom danu.

“Obavještavamo da smo upoznati s izjavom dr. Sakomana prilikom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji. Naravno, u interesu je ove policijske uprave utvrditi ili demantirate iznijete navode. Stoga je Policijska uprava zagrebačka odmah poduzela sve mjere i radnje iz nadležnosti policije, a kako bi provjerila, odnosno potvrdila istinitost navoda koje je iznio dr. Sakoman. Također, u sklopu provjera svakako ćemo obaviti razgovor s dr. Sakomanom. O svemu utvrđenom ovisit će daljnje mjere i radnje”, rekli su iz PU Zagrebačke.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.