Foto: Unsplash

POKUŠAO OTVORITI VRATA NA LETU! Stjuardesu dočekao šok, a onda je potekla i krv: Slomio je žlicu i krenuo u napad

Autor: Dnevno.hr

Američke savezne vlasti objavile su da je muškarac iz savezne države Massachusetts pokušao otvoriti vrata aviona tokom leta na liniji Los Angeles – Boston.

Prema pisanju Washington Timesa, Francisco Severo Torres (33) je u ponedjeljak pred federalnim sudom u Bostonu optužen za ometanje letačke posade korištenjem opasnog oružja.

Torres je bio putnik na Unitedovom letu 2609 koji je iz Los Angelesa letio  za Boston. Kako se let približavao odredištu, objavljeno je na sudu, posada je primila alarm koji je pokazivao da su jedna od vrata na avionu deaktivirana. Stjuardesa je otišla istražiti i otkrila da je dijelom otvorena kvaka na vratima.

Nitko nije ozbiljnije ozlijeđen

Napadač je otišao prema kuhinji, a prije nego što ga je posada svladala uz pomoć putnika, jednoj od stjuardesa je gurnuo slomljenu žlicu u vrat. Tužitelji su rekli da su putnici pomogli posadi da obuzda Torresa, koji je priveden kad je zrakoplov sletio u Boston.

Glasnogovornik Uniteda se zahvalio posadi i putnicima na brzoj reakciji i rekao da nitko nije ozbiljno ozlijeđen.

“Nemamo tolerancije za bilo kakvu vrstu nasilja na našim letovima, a ovom će korisniku do istrage biti zabranjeno letjeti Unitedom”, rekao je Hobart u e-poruci.

U razgovoru s policijom, Torres je priznao da je razbio glavu žlice kako bi napravio oružje i pokušao otvoriti vrata. Policija je objavila kako je znao da će u slučaju da uspije u svom naumu, mnogo ljudi izgubiti život.




 

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.