Foto: Unsplash/ilustracija

POHOTNI SVEĆENIK IZ SIKIREVACA IMA NOVI POSAO! Udanim ženama slao se*si poruke i golišave slike: Sada ima novu dužnost

Autor: Dnevno.hr

Svećenik Stjepan Šumanovac je nakon optužbi mještana za neprimjereno ponašanje seksualne prirode u mjestu Sikirevci dobio novu župu, no ne kao župnik već kao upravitelj župe u Selcima Đakovačkim.

Kako javlja Brodska stvarnost, Šumanovac je u razgovoru s novinarem više puta napomenuo kako je prošao duhovno promišljanje, te da se pokajao.

Na konkretno pitanje je li imao bilo kakve odnose seksualne naravi sa ženama u župi Sikirevci, odgovarao je da ne želi komentirati, a nije ni pokušao demantirati. Ponavljao je kako je i on čovjek i da griješi, i kako se pokajao za svoje grijehe.

Razotkrio ga suprug: Žena mi je sve priznala

Podsjetimo, skandal sa svećenikom Šumanovcem izbio je krajem prošle godine kada ga je mještanin Sikirevaca prijavio zbog dopisivanja s njegovom suprugom. Kako je tada rekao, intuicija mu je pomogla da shvati zašto se njegova supruga čudno ponaša te dio poruka u mobitelu štiti šifrom.

Radilo se o porukama koje je razmjenjivala sa svećenikom.

“Upozorio sam suprugu, ona je i dalje negirala. Nije znala da se dopisujem s njim. A onda kad je vidjela da ja znam nešto, došla je s posla i priznala sve od A do Ž”, rekao je tada suprug Ivan koji je tvrdio da njegova žena nije bila jedina koja se dopisivala sa Šumanovcem.

Rekao je da su mu se mnoge mještanke nakon istupa javile.




“To su više prijetnje. Zvale su me, plakale su da stanem. Zašto? Da one njega vole. Da su one zaljubljene u njega. One su vjerojatno mislile da će se on razriješiti dužnosti, da će skinuti svećeničku odoru zbog njih”, pretpostavio je.

Sikirevci brujali: Razmjenjivali su gole slike, bilo je tu više gospođa

Mještani Sikirevaca brujali su o aferama ‘nestašnog župnika’.

“Znate kako je na selu… Ako neka žena sama završi kod župnika popodne ili navečer, odmah pukne priča. Ali, ovaj zadnji slučaj je dokaz da je tu bilo svega i svačega. Pa, župnik je udanoj ženi slao svoje gole slike, a i ona njemu“, otkrila je tada mještanka koja je tvrdila da to nije bio jedini slučaj. Neki su tvrdili da ih je bilo čak 12.




Zbog narušene vjerodostojnosti svećeničke službe đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u listopadu 2022. razriješio je dužnosti župnika župe Sikirevci u Brodsko-posavskoj županiji Stjepana Šumanovca.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.