Foto: Darko Tomas / CROPIX

Pogledajte kako je Sanja Milanović plijenila pažnju na balu, predsjednik u drugom planu

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, zajedno sa suprugom prof. dr. sc. Sanjom Musić Milanović, prisustvovao je večeras humanitarnom “Liječničkom balu” koji se održao u hotelu Esplanade u Zagrebu povodom obilježavanja 150. obljetnice Hrvatskog liječničkog
zbora.

„U životu jedne nacije 150 godina je i puno i malo. Naša je nacija kao identitet puno starija od toga. Međutim, u vrijeme kada je Zbor liječnika osnovan Hrvatska se tek politički i teritorijalno rađala budući da tada nije bilo Dalmacije u sastavu Kraljevine Hrvatske i Slavonije“ rekao je predsjednik Milanović govoreći o povijesti Hrvatskog liječničkog zbora.

„Vjerujem da je ova udruga prošla temeljitu provjeru od strane ugarske policije prije nego je uopće dobila dopusnicu za osnivanje jer tako je nekada išlo, nije tu bilo slobode udruživanja. Ova je udruga bila jedna od boljih u Europi. Svakako je imala politički odjek i konotaciju“ naglasio je između ostaloga i čestitao Hrvatskom liječničkom zboru na velikoj obljetnici.

Cilj prikupljanje sredstava za dobrotvorne svrhe

Nakon četiri godine pauze, “Liječnički bal” organiziran je kao humanitarna manifestacija koja ima za cilj prikupljanje sredstava za različite dobrotvorne svrhe. Ove godine, prihod će biti doniran za osnivanje Kluba Škole Narodnog zdravlja Andrije Štampara, Medicinskog fakulteta
i Hrvatskog liječničkog zbora, što će dodatno doprinijeti unapređenju zdravstvenog sustava. Hrvatski liječnički zbor, kao najstarija krovna strukovna udruga liječnika u zemlji, ima bogatu povijest i kontinuirano radi na unapređenju zdravstvene zaštite, stručnog usavršavanja te
promicanju medicinske etike i zaštite liječničkih interesa.

Osnovan je 1874. godine radi zaštite zdravlja naroda te njeguje stručni i znanstveni rad kroz različite inicijative i projekte. Udruga ima važnu ulogu u medicinskoj zajednici, a njegova izdavačka djelatnost, poput časopisa Liječnički vjesnik pruža platformu za dijeljenje stručnih znanja i iskustava među liječnicima.

Dan liječnika u Hrvatskoj tradicionalno se obilježava na dan osnutka Hrvatskog liječničkog zbora, 26. veljače, što simbolizira važnost i doprinos liječnika u unapređenju zdravlja i dobrobiti građana.

Lijepa Julia i Aleksej Navaljni zaljubili su se na prvi pogled: Njihovoj kćeri jedan je trenutak bio posebno težakAutor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.