Matijas Orsus/Facebook

PODJELA BIJELE TEHNIKE: Romima u Međimurju djelili nove hladnjake, slijedeći tjedan stižu perilice rublja! Evo što još stiže

Autor: Dnevno

Ukupno 888 romskih obitelji u Hrvatskoj dobit će peći na drva, perilice rublja, škrinje, frižider, namještaj za kuhinju i drugo. Danas su romskim obiteljima u Međimurju podijeljeni hladnjaci, a idući tjedan ih čekaju perilice rublja, piše eMedjimurje.

 Matija Orsus/Facebook

Ovog je mjeseca krenula isporuka bijele tehnike i predmeta za kućanstva u sklopu godišnjeg programa za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine za 2019. godinu. Provedbeni partner u projektu bio je Savez Roma u RH ‘Kali Sara’.

Kako je za eMedijmurje rekao Matjaš Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije, ovo je prva godina takvog projekta.

 Matija Orsus/Facebook

Danas je podijeljeno ukupno 58 hladnjaka. Obitelji koje su ispunile prijavnice su zadovoljne i vesele. Atmosfera na podjeli je bila odlična, svi smo zahvalni na realizaciji ovakvog projekta. Projekt ide dalje, idući tjedan romskim se obiteljima dijele perilice rublja. Na terenu je bila i Predsjednica SRRH ‘KALI SARA’, Suzana Krčmar, kaže Matjaš Oršuš.

 Matija Orsus/Facebook

Dotaknuo se i navodnih objava na Facebooku u kojima romske obitelji kojima je podijeljena bijela tehnika, istu prodaju.

Zastupnik i ja smo ljuti na takve objave i opovrgavamo ih. Nije istina da bijelu tehniku prodaju u oglasima. Postoje kontrole u romskim naseljima, a ljudi su oduševljeni, rekao je.

Matija Orsus/Facebook

Na neadvnu vijest o patronažnoj sestri koja je svjedočila rafalnoj paljbi tijekom obilaska novorođenčeta u romskom naselju rekao je kako napada nije bilo, te da mu je žao što patronažne sestre više neće ulaziti u romska naselja jer su one itekako potrebne obiteljima.

Zavaljujem saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju, Savezu Roma u RH ‘Kali Sara’ i svim suradnicima koji podržavaju romske obitelji, rekao je Matjaš Oršuš. 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.