Podignuta optužnica protiv 15 napadača u Uzdolju, za njih 10 zatraženo produljenje istražnog zatvora

Autor: dnevno.hr

Petnaestoricu napadača u dobi od 19 do 28 godina državno odvjetništvo tereti da su 21. kolovoza oko 22:15 s više automobila došli do kafića u Uzdolju (općina Biskupija) znajući da se u njemu nalazi veći broj Srba. U kafiću se pratio televizijski prijenos nogometne utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske.

Petero gostiju, među kojima i jedno dijete, zadobilo je tjelesne ozljede (razderotine, ogrebotine, oguljotine i krvni podljevi na područjima glave, leđa, nogu i ruku), a šteta pričinjena vlasnici procjenjuje se na iznos od oko 25.000 kuna. U optužnici je predloženo da se desetorici okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kazneni zakon za djelo nasilničkog ponašanja predviđa kaznu zatvora u trajanju do tri godine, za oštećenje tuđe stvari predviđena je kazna zatvora do dvije godine, dok je za nanošenje tjelesnih ozljeda iz mržnje predviđena kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.