Foto: Guliver

‘POČELA JE OKUPACIJA’: Kosovska policija šalje dodatne snage na sjever, bure baruta ide prema eksploziji

Autor: Dnevno.hr

Kosovska policija priopćila je da će u narednim danima povećati svoje prisustvo na sjeveru Kosova i dodala da su održavanje javnog reda, garancija sigurnosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike, među njenim glavnim ciljevima, javlja Klix.ba.

Kako se navodi u priopćenju, Policija Kosova ima kapacitet za upravljanje i kontrolu sigurnosne situacije i održavanje reda, kao i poduzimanje radnji za provođenje zakonitosti na teritoriju Kosova.

Prioritet se zna?

“Prioritet Kosovske policije je osiguranje sigurnosti za sve građane, stoga, ocjenjujući trenutno stanje i trendove u sjevernim općinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na sjeveru kako bi ostvarila ciljeve. Kosovska policija kontinuirano prati i analizira događanja u zemlji, praveći stručne procjene na osnovu kojih poduzima neophodne, razumne i zakonite mjere za provođenje zakona i odluka državnih organa Kosova”, dodaje se.

Pojedini beogradski mediji, poput B92, u četvrtak već objavljuju tekstove s naslovima kako je “počela okupacija sjevera Kosova”. Čeka se reakcija predsjednika Srbije Aleksandar Vučić.

S druge strane, Tanjug javlja da je između 200 i 300 kosovskih specijalaca, u pratnji brojnih oklopnih vozila, ušlo večeras iz pravca južne u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i uputilo se u pravcu Bošnjačke mahale.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.