fbpx
Foto: Unsplash / Ilustracija

POBJEGLA MAJKA IZ PAKLA! Njezin maleni dječačić trčao je gol Zagrebom: Otac u borbi za dijete

Autor: I.G.

Dječak koji je prije nešto više od dvije godine trčao ulicom u Zagrebu bez odjeće i prekriven crvenom bojom, a nakon čega je policija intervenirala, zapravo je osmogodišnji autistični dječak čija majka zanemaruje svoje roditeljske dužnosti.

Protiv majke je podignuta optužnica zbog povrede djetetovih prava jer u razdoblju od 15. kolovoza 2020. do 20. lipnja 2021. u većoj mjeri nije pravilno skrbila o djetetu. Tužiteljstvo za nju traži godinu dana zatvora zbog toga što je u više navrata ostavljala sina bez nadzora dok je bila pod utjecajem opojnih sredstava.

Dječak je u nepunih godinu dana tri puta odlutao iz kuće bez odjeće i obuće te su ga građani zaticali na prometnicama, a na kraju je u lipnju 2021. žurno izdvojen iz obitelji i smješten u ustanovu koja se bavi i autističnom djecom.


Otac u borbi za dijete

Kad su djelatnici Centra za socijalnu skrb Zagreb došli u dječakov dom zajedno s policijom, majku su zatekli u lošem fizičkom i psihičkom stanju, te vrlo usporenu. U izvješću su naznačili da sumnjaju da konzumira droge i alkohol.

Iako je majka kazala da je oko kuće izgradila ogradu kako sin ne bi mogao odlutati, vrata nisu bila zaključana, a majka je priznala da ne zna tko ih je ostavio otključana. Dječakov otac ne živi s njima, a priznao je da je dječak odlutao od kuće u godinu dana pet, šest puta i da je vješt u skidanju prozora s kupaonice.

I majci i ocu Centar je odredio mjeru stručne pomoći i potpore u ostvarivanju roditeljske skrbi. I dok je ocu stalo te je u konstantnoj komunikaciji s Centrom i poduzima sve što mu je uvjetovano, majka je nestala unatoč inicijalnim obećanjima i iskazanoj volji. Nakon što je provela dva i pol tjedna na odjelu za ovisnost, od studenog prošle godine gubi joj se svaki trag, a policija je ne uspijeva locirati.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.