Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX/Ilustracija

POBJEGAO PREKO GRANICE, ALI NIJE DALEKO DOSPIO! Uhvaćen mladić osuđen zbog silovanja: Pao je ubrzo nakon raspisane tjeralice

Autor: N.K

Uhićen je mladić koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog grupnog silovanja i ucjenjivanja 15-godišnjakinje.

Zbog kazne veće od pet godina njemu je odmah određen istražni zatvor, međutim, policija ga nije pronašla na adresi zbog čega je raspisana tjeralica.

Uhićen je u petak u Austriji.

Identificirala ga je austrijska policija nakon što je Županijski sud u Zadru za njim raspisao tjeralicu.

“Svih šestero okrivljenika se branilo sa slobode, a prvoookrivljenik nije došao na objavu presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna više od pet godina zatvora onda mu je po zakonu obvezno određivanje istražnog zatvora”, rekla je u srijedu sutkinja Sandra Radanović, koja je 29. srpnja donijela presudu u tom postupku.

Drugookrivljeni je osuđen na kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora, trećeokrivljeni je dobio tri godine, a četvrtookrivljeni godinu dana zatvora. Za dvojicu maloljetnika izrečena je uvjetna kazna. Petooptuženi maloljetnik osuđen je na tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, a šestookrivljenom maloljetniku izrečena je obaveza psihosocijalnog tretmana i 100 sati rada za opće dobro.

Inicijalno je u zločinu sudjelovalo sedam mladića, ali je u međuvremenu jedan od njih poginuo u prometnoj nesreći. U vrijeme počinjenja zločina trojica su bila punoljetna, dvojica mlađi punoljetnici, a dvojica maloljetnici. Na početku suđenja samo je jedan od njih još uvijek bio maloljetan.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.