Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘POBJEDA’! Reakcije poduzetnika pršte na sve strane: ‘Vlada je konačno popustila, većina naših prijedloga je prihvaćena’!

Autor: Dnevno

Vlada Republike Hrvatske danas je donijela nove mjere za pomoć gospodarstvu. Ključno je oslobađanje od plaćanja poreza i doprinosa za one koji ne rade te povećanje iznosa plaće koju će Vlada isplaćivati radnike pogođene krizom na 4000 kune. Ovo je pozdravila Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora te vrlo glasna facebook  inicijativa “GLAS PODUZETNIKA” koja je proglasila pobjedu.

Nove mjere: Naknada radnicima 4000 kuna, tvrtkama otpis poreza; Plenković: ‘Rezovi kreću s plaćama u svibnju!’

#POBJEDA. Vecina nasih prijedloga je prihvacena. A nastavljamo i dalje, borbu za pravednije i bolje drustvo!!! Takoder nastavljamo sa pracenjem provedbe samih Mjera, takoder ocekujemo i prihvacanje naseg prijedloga za #Zamrzavanje kreditnih i leasing obveza, kao i UKIDANJE SVIH parafiskalnih nameta! Takoder predlazemo centraliziranje same provedbe, kako bi bila sto efikasnija, nazovite ga stozer ili savjet, ali mora biti jedan check point, jedno mjesto za koordinaciju sa Ministarstvima, Gradovima, Opcinama, Zupanijama, poreznom, HZZ, Finom… Rekao sam vam da vjerujete u nas, i u snagu svih nas. Nas preko 100 000 sveukupno”, napisao je moderator grupe Hrvoje Bujas.

Njegova objava je u vrlo kratkom vremenu zaradila preko 300 komentara, poduzetnici i obrtnici su zadovoljni.

O svemu se oglasila i Hrvatska udruga poslodavaca kojoj su mnogi iz gore navedene inicijative zamjerali neučinkovitost u zastupanju poduzetnika pred Vladom.




Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja nove mjere pomoći gospodarstvu i činjenicu da je Vlada RH uvažila prijedloge HUP-a, a posebno što je na naš prijedlog donijela odluku o povećanju iznosa plaća koje pokriva država uz preuzimanje tereta doprinosa.

Naravno, pohvalno je i uvažavanje oslobađanja od plaćanja poreza i doprinosa za one koji ne rade, odnosno delomično smanjivanje za ostale.

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja nove Vladine mjere za pomoć gospodarstvu, HGK kaže: “Vlada je poslušala gospodarstvenike”.




“Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja nove mjere pomoći gospodarstvu i činjenicu da je Vlada RH uvažila prijedloge HUP-a, a posebno što je na naš prijedlog donijela odluku o povećanju iznosa plaća koje pokriva država uz preuzimanje tereta doprinosa.

Naravno, pohvalno je i uvažavanje oslobađanja od plaćanja poreza i doprinosa za one koji ne rade, odnosno delomično smanjivanje za ostale.

Hrvatska udruga poslodavaca smatra jako važnim da se javni sektor solidarizira i da također podnese dio tereta.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.