FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

PLJUŠTE REAKCIJE NA UHIĆENJA: ‘Plenkovićeva ostavka bila bi jedina normalna reakcija’

Autor: Dnevno

Bivša ministrica Gabrijela Žalac odvedena je jutros na razgovor s istražiteljima OLAF-a zbog afere Softver.

Policajci iz PNUSKOK-a su prije dvadesetak dana po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), novoformiranoga tužiteljskoga tijela koje se bavi malverzacijama u kojima su oštećeni Europski fondovi, izvršili nekoliko pretraga u navedenome ministarstvu te izuzeli dokumentaciju vezanu upravo oko posla s Ampelosom.

Među uhićenima je i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata (SAFU) HDZ-ovac Tomislav Petric te još dvoje ljudi.

Cijeli dan stižu reakcije na uhićenja

Nikola Grmoja iz Mosta rekao je da bi Plenkovićeva ostavka bila jedina normalna reakcija nakon uhićenja Gabrijele Žalac.

“Trenutna ostavka Andreja Plenkovića je jedina normalna reakcija nakon što mu je Europski ured javnog tužitelja uhitio ministricu i članicu predsjedništva HDZ-a i to zbog muljaža s europskim fondovima. Koliki su milijuni eura ovjereni kao ispravni pod dirigentskom palicom ministrice Žalac?”, piše Grmoja.

Anka Mrak Taritaš napisala je u sarkastičnom tonu da netko opet podmeće Plenkoviću.

“Opet netko podmeće Plenkoviću. Svi znamo da njegov HDZ nema nikakve veze sa Sanaderovim, osuđenim za korupciju”, napisala je.




Dario Juričan na Facebooku je objavio sliku.

“Prvo su došli po našeg Milana, danas Žalac, ne želim ni pomislit po koga će sutra…”




Marijana Puljak iz Centra javila se na Facebooku.

“Ko’ je rek’o da nema razlike između Sanaderovog i Plenkovićevog HDZ-a?! Ima. Sanaderov HDZ je muljao samo s hrvatskim proračunom, Plenkovićevi prijatelji muljaju i s hrvatskim i europskim proračunom. Napredak je vidljiv”, napisala je Puljak.

Uhićenja je komentirao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ)

“Nemam nikakvih informacija, naravno da me vijest iznenađuje. Ne znam ni kontekst ni dublju informaciju, pa je ne mogu komentirati”, rekao je Jandroković.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.