Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

PLENKOVIĆEVO RADNO LJETO: Premijer nakon Rijeke dio Vlade vodi u Opatiju na sastanak s turističkim sektorom

Autor: Mia Peretić

Predsjednik Vlade Andrej Plenković će danas u 11:30 posjetiti Brodogradilište 3. maj te se sastati s direktorom Edijem Kučanom i predstavnicima 3. maja.

Plenković je u utorak obišao i gradilište nove bolnice u Rijeci te je tom prigodom rekao da će nakon njezina dovršetka Riječani i oni koji gravitiraju tom području imati najbolju dostupnu zdravstvenu zaštitu.

“Na ovaj način će se u Rijeci, nakon paviljonskog tipa organizacije bolničkog sustava, dobiti suvremena, s najboljim uređajima opremljena zgrada. To će biti i poticaj za treću fazu gradnje riječke bolnice”, rekao je predsjednik Vlade.

Zatim će se premijer Plenković i nekoliko članova Vlade u Opatiji sastati s predstavnicima turističkog sektora, županima priobalnih županija i gospodarstvenicima razgovarati o turističkim rezultatima i daljnjem tijeku sezone u Hrvatskoj, epidemiološkoj situaciji te mjerama koje se poduzimaju za stabilnost gospodarstva, tržišta rada i turističkog sektora.

Uz premijera, na sastanku će biti i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.