fbpx
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Plenkovićev glasnogovornik o kafiću Tri majmuna: Probajte zamisliti da je prozvan netko iz SDP-a, pa imali bismo revoluciju u Rijeci!

Autor: Mia Peretić

Glasnogovornik Vlade Marko Milić gost je emisije N1 studio uživo.

Upitan bi li premijer prihvatio poziv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na kavu u kafić Tri majmuna, Milić je rekao da je premijer jučer rekao svoj stav.

Ne radi se o sukobu Vlade i jednog ugostitelja, rekao je Milić već o sukobu s konceptom koji promovira govor mržnje.

“Mi nećemo nasjesti na te provokacije. Ovo je odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci”, rekao je Milić, poručivši da nije točno da predsjednik Vlade ulazi u svađu s građanima Rijeke i da ih zanemaruje. To dovoljno govori o gospodinu Obersnelu. Ja sam od njega očekivao ispriku, rekao je Milić, dodavši da nije točno da Plenković stigmatizira Rijeku.

“Danas je to netko iz HDZ-a, sutra netko drugi može reći da ne želi reći da dođe u objekt u kojem radi samo zbog druge nacionalne pripadnosti”, kaže Milić.
Nisu li pretjerane usporedbe s fašizmom, upitan je Milić.

“Premijer je jasno rekao, ponovno se pojednostavljuje izjava, govorio je o koraku do fašizma, ako je rekao da se danas društveno isključuje netko tko je HDZ-ovac, sutra se možemo suočiti sa situacijom da se isključi netko drugi. Probajte zamisliti da je prozvan netko iz SDP-a, pa imali bismo revoluciju u Rijeci”, kaže Milić.

Dodaje, pozdravljaju reakciju Pravobraniteljice i kaže da se ne radi o tome da se štiti samo nekoga tko je simpatizer HDZ-a.
Je li izostala osuda iz Vlade kada se ružno govorilo o umjetniku?

“To je plod licemjerstva Vojka Obersnela, osuđujemo svaki totalitarni režim koji je nanio patnju hrvatskom narodu. On otvara stari modus operandi, kada ih uhvati nervoza pred lokalne izbore, vraćaju se na takve teme”.

Ima li sukoba premijera i ministra Butkovića?

Što se tiče lokalnih izbora, župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, neće mirno spavati, poručio je glasnogovornik Vlade. “Idemo s najjačim snagama”, rekao je Milić. “Imali smo parlamentarne izbore gdje smo u Primorsko-goranskoj županiji bili izjednačeni s SDP-om, ulagali smo u tu županiju tijekom Covid krize, Butković je tamo naš najpopularniji političar, nema sukoba između njega i premijera, on je njegov ministar u Vladi, surađivat će i dalje u Vladi”, rekao je Milić.
O Predsjedniku Vrhovnog suda

“Svatko tko se htio kandidirati imao je vremena, ulaziti u motive zašto bi Milanović nešto flagrantno išao tumačiti, najbolje da sam objasni što ga u proceduri smeta. Vidjet ćemo što će se događati, postoji jasna procedura, imamo dovoljno vremena do srpnja razriješiti tu situaciju, ne vidim zašto bi proceduru netko dovodio u pitanje ako ne postoji šira priča i drugi interesi. Ne znam koji su, ali znam čitati zakon”.

O Vanđeliću na čelu Fonda za obnovu

“On se našao na tržištu kada je Vlada tražila privremenog ravnatelja Fonda, on je to prihvatio i tražio da bude privremeni ravnatelj, to da je nama cilj njega smijeniti, da su naši razgovori propali zbog moguće suradnje s Bandićem je laž. Danas će se potvrditi stalni ravnatelj Fonda, potvrdit će ga se za ravnatelja. Nakon toga javile su se teze da se nije mogao dogovoriti s HDZ-om jer potajno koaliraju s Bandićem je bizarnost”.

O Davoru Filipoviću

Mi smo odabirom Davora Filipovića kao kandidata za gradonačelnika pronašli jako dobrog kandidata, on se dokazao radom u Gradskoj skupštini, kritičar je svega lošeg u Gradskoj skupštini, Zagreb nema vremena za čekanje, treba nekoga tko ima znanje da radikalno zaokrene upravljanje javnim financijama. Već smo objasnili njegovu izjavu o ćirilici, on nema ništa protiv Balaševića, ni ćirilice, ni ljudi koji su stavili natpis u Ilici. Njemu se perpetuira izjava da ne zna ćirilicu, što je za njegovu dob logično, nisam je ni ja učio, on je desetak godina stariji od mene. Kada SDP-ov kandidat govori o Hercegovcima, Holy o dotepencima, to su dvostruki kriteriji. Filipović nije išao za time da bi nekoga stigmatizirao. A izjave o Hercegovcima idu na to da se nekoga stigmatizira”.

Uskoro opširnije…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.