Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

PLENKOVIĆEV FAVORIT POBIJEDIO U ZAGREBU! Vodit će najvažniju organizaciju HDZ-a: Zadatak mu je srušiti Tomaševića!

Autor: N.K

Vladajući HDZ danas je imao unutarstranačke izbore po načelu jedan član – jedan glas. Preko 200 tisuća članova biralo je čelnike općinskih, gradskih i županijskih organizacija.

Riječ je o redovitim unutarstranačkim izborima koji se prema statutu stranke održavaju šest mjeseci nakon lokalnih izbora.

Birališta su otvorena u 8 sati ujutro, a zatvorena su 19 sati.

U borbi za čelno mjesto zagrebačkog HDZ-a, najprestižnije organizacije, sudjelovali su Mislav Herman i Pavao Kostopeč. Kako neslužbeno doznajemo, pobijedio je aktualni predsjednik Mislav Herman.

Herman premoćno pobijedio

Plenkovićev favorit, pobijedio je u Maksimiru s 204 glasa. Kostopeč je tamo osvojio 125, a jedan listić je nevažeći.

U Trnju je Herman osvojio 268 glasova, a Kostopeč tek 41, a premoćno je pobijedio i u Novom Zagrebu gdje je osvojio 258 glasova. Tu je Pavao Kostopeč osvojio 79 glasova.

Slični omjeri su i na drugim biračkim mjestima:




U Brezovici je Herman osvojio 94, a Kostopeč 31 glas. Kostopeč je navodno pobijedio tek na Pešćenici.

Na Stenjevcu je pobijedio Herman sa 177 glasova, dok je Kostopeč osvojio 93. Herman je osvojio i Donji Grad sa 104 glasa. Kostopeč je dobio 68 glasova.

Oba kandidata bila su uvjerena u svoju pobjedu, međutim, čini se da će Mislav Herman nastaviti svoj posao u Zagrebu.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.