Foto: Marko Todorov / CROPIX

Plenković: ‘Vlada podržava Jelenićevu ostavku i smatra je ispravnim činom’

Autor: dnevno.hr

“Vlada ne dovodi u pitanje profesionalnost i neovisnost glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, ali podržava njegovu odluku i smatra je ispravnim činom”, komentirao je na početku Vladine sjednice premijer Andrej Plenković jučerašnju ostavku Dražena Jelenića koju je podnio nakon što se prije dva dana doznalo da je mason.

“Radi se o integritetu ljudi koji obnašaju najviše dužnosti i povjerenju javnosti u neovisnost pravosuđa”, rekao je Plenković dodavši da je Jelenićevim članstvom u masonskoj loži dovedena u pitanje neovisnost glavnog državnog odvjetnika. Ponovio je da Vlada informaciju o njegovom članstvu u masonima prije dvije godine, kada je Jelenić postavljen za glavnog državnog odvjetnika, nije dobila niti je imala ikakava saznanja o tome.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.