fbpx
Foto: Damir Krajac / CROPIX

PLENKOVIĆ U SPLITU: ‘Meni je jučer estonska premijerka čestitala uz zagrljaj i poljubac. Nisam vidio da je netko od oporbe tako reagirao’

Autor: Dnevno.hr

U povodu obilježavanja 33. godišnjice osnutka HDZ-a u gradu Splitu održana je svečana sjednica zbog koje je u Split stigao i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Premijer je dao izjavu za medije i osvrnuo se na dnevno-političke teme.

Na temu povećanja cijena i ultimatuma koji su poslali trgovcima da do danas vrate cijene na one prije Nove godine, Plenković je rekao:


O Anušiću jasan, o Tramišak rezerviran

“Idemo korak po korak. Svi mehanizmi su tu. Pažljivo ćemo prikupiti sve podatke koje prikupe službe. Jedan dio aktera je vratio cijene i nakon naših političkih poruka i nakon nalaza inspekcijskih službi.”

Izjavu Nataše Tramišak da nije dobila obrazloženje zašto je smijenjena nije želio komentirati.

Rekao je da je župan Ivan Anušić bio za Branka Bačića, ali i jedini član Predsjedništva stranke koji nije bio za smjenu Nataše Tramišak.

Komentirao je i problem nikakve obnove od potresa koja stoji i dalje te je navodno zbog toga smijenjen ministar Ivan Paladina, dok je u njegove cipele uskočio stranački vojnik Bačić.

“Svi su imali zadaće da rade, spora je izgradnja zamjenskih kuća i konstrukcijska obnova. Ovo je sada novi zamah i prioritet u 2023”, rekao je.

Ponosan rezultatima

O kritikama od strane Milanovića i oporbenih saborskih zastupnika, ali i splitskom gradonačelniku Ivici Puljku:
“Danas je obljetnica HDZ-a, dolazak u Split je isključivo vezan za to. Oni koji nisu dali nikakav doprinos strateškim ciljevima poput Schengena i eura sada su glasni i prigovaraju”, rekao je i dodao:

“Meni je jučer estonska premijerka uz zagrljaj i poljubac čestitala na Schengenu i Euru. Nisam vidio da je netko od oporbe tako reagirao.

To je razlika između HDZ-a koji je i nakon ovoliko godina na 30 posto podrške birača i ove ostale sitneži od stranaka”, rekao je između ostalog Plenković.
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.