Foto: Robert Anic/PIXSELL

PLENKOVIĆ U OPASNOSTI! Dobio pismo s bijelim prahom i prijetnjama smrću! Uhićeno je više osoba

Autor: A.K.

Premijer Andrej Plenković je dobio pismo s bijelim prahom u kojem mu se prijeti smrću. Pismo je stiglo jučer u središnjicu HDZ-a. Policija je preuzela omotnicu sa sumnjivim sadržajem te je istraga u tijeku, prenosi RTL.

Policija je u subotu u glavnom gradu uhitila i kazneno prijavila 48-godišnjaka koji je 14. listopada u 5:35 sati ujutro na Facebooku objavio status u kojemu Andreju Plenkoviću otvoreno prijeti smrću.

Sisačko-moslavačka policija je pritvorila 63-godišnjaka koji je nakon pucnjave na Markovu trgu izjavio kako je 22-godišnji napadač Danijel Bezuk koji je ranio policajca htio ubiti premijera te kako i sam 63-godišnjak mašta o tome.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstava na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta”, priopćila je policija.

O istrazi napada na Markovu trgu će biti riječi na konferenciji za medije u Ravnateljstvu policije koja je najavljena za 16 sati.

Autor:A.K.