Foto: Davor Pongracic / CROPIX

PREMIJER SMIRUJE GRAĐANE: ‘Punjenje skladišta plina Okoli ide prema planu, Hrvatska neće priznati pripajanje okupiranih regija Rusije’

Autor: M.P.

Održava se sjednica Vlade, na dnevnom su redu prijedlog izmjena i dopuna Zakona o rudarstvu, prijedlog izmjena Zakona o deviznom poslovanju te prijedlog zakona o hrani (EU).

Na sjednici će biti iznesena i informacija o sanaciji nastalih šteta prouzročenih olujnim nevremenom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a Vlada će donijeti i odluku o dodjeli sredstava za pomoć toj županiji te odluku o dodjeli sredstava pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica nevremena.

Premijer Andrej Plenković imao je uvodno obraćanje, čestitao je Borjani Krišto koja je dobila ogromnu potporu birača u BiH,

“Imamo ambiciozne ciljeve u Nacionalnoj razvojnoj strategiji, trudit ćemo se u dijelovima Hrvatske koji su bili ratom opustošeni sredstva kanalizirati na pametan način”, rekao je uvodno premijer.

Podsjetio je da je prošlog tjedna bio u Gospiću i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje su otvorili radove na cesti koja će ići prema Virovitici.

“Donijet ćemo važne odluke za ublažavanje posljedica nevremena od 42 milijuna kuna, Čazma je posebno stradala”, napomenuo je Plenković.

Zatim je govorio o energetskoj problematici.




Punjenje podzemnog skladišta plina Okoli ide prema planu, prešli smo 90 posto, nastavljamo osiguravati energetsku sigurnost naših građana. Sutra idem u Prag na sastanak Europske političke zajednice, bez sudjelovanja Rusije. Ključna tema će biti energetika. Ponavljam, Hrvatska neće priznati pripajanje okupiranih regija Rusije. Priznajemo teritorijalni integritet Ukrajine, Hrvatska će za tri tjedna biti domaćin parlamentarnog sastanka Krimske platforme, još jednom ćemo naznačiti stavove vezane za Ukrajinu”, rekao je.

Na kraju uvodnog obraćanja još je jednom uputio dobre želje ministru svoje Vlade.

“Čestitamo Ivanu Malenici koji je dobio sina Mihaela”, zaključio je premijer.




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.