fbpx
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

PLENKOVIĆ ‘SANIRA ŠTETU’! Našao je čovjeka za Inu nakon što je mu je Kovačić rekao ‘neću’

Autor: Dnevno.hr

Nakon što je Emanuel Kovačić odustao od kandidature, za trećeg člana Uprave Ine predložen je Marin Zovko.

Zovko je ujedno član Uprave Plinacroa te se smatra kako je upravo on dobra kombinacija koja osigurava stručno upravljanje i zaštitu interesa kompanije.

“Vlada je danas na telefonskoj sjednici donijela Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru INA-e da za člana Uprave društva, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, imenuje mr. sc. Marina Zovka, ekonomista po struci s višegodišnjim iskustvom u upravljanju, koji trenutačno obnaša funkciju člana Uprave
društva Plinacro.


U postupku odabira kandidata konzultirano je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je na temelju zahtjeva i dostavljene dokumentacije, sukladno članku 23. stavku 6. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, dalo svoju suglasnost”, priopćeno je.

Podsjetimo, prošlog tjedna vlada je osim Kovačića za članove Uprave Ine predložila i Hrvoja Šimovića te Miroslava Skalickog da zamjene dosadašnje članove Uprave Niku Dalića, Darka Markotića i Barbaru Dorić.

Premijer Plenković traži da dosadašnji članovi Ine budu razriješeni bez otpremnina, ali oni su se zasad oglušili na te njegove zahtjeve.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.