Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

PLENKOVIĆ RASKRINKAN!? ‘TVRDIM DA JE PREMIJER SVE ZNAO’: Naivni Hrvati svemu vjeruju! Bivši sudac otkrio mračnu priču

Autor: A.K.

Krunislav Olujić, bivši predsjednik Vrhovnog suda i bivši glavni državni odvjetnik je objasnio zašto ne vjeruje da premijer Andrej Plenković nije znao za USKOK-ove izvide u aferi Janaf, a osvrnuo se i na izlazak Josipe Rimac iz Remetinca, te njezinu izjavu nazvao “pilatovskim pranjem ruku”, prenosi N1.

U sada već svima poznati klub šefa Janafa Dragana Kovačevića u Slovenskoj je zalazio i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić. Olujić govori kako je to neprihvatljivo.

“Predsjedniku županijskog suda nije mjesto u tom klubu u Slovenskoj ulici, tim više što je predsjednik najvećeg županijskog suda u Republici Hrvatskoj, a kao predsjednik tog suda obnaša i dužnost suca prvostupanjskog kaznenog odjela i odjela sudaca prvog stupnja za djela iz nadležnosti USKOK-a”, govori.

“Nikada ga nisam prepoznao kao slavonski klub, nego kao mjesto za političke, gospodarske elite koje se tamo vrlo često druže kako bi dogovarale političke, kadrovske poteze”, nastavlja Olujić i tvrdi kako tamo nikada nije zalazio.

Za odgovore ministara Butkovića, Ćorića i Aladrovića je rekao da su nedopustivi, a za Ćorića koji nije htio reći što je tamo radio kaže kako se ne bi čudio da “pretekne po bahatosti i premijera Plenkovića”.

“Resorni ministar koji je bio u posebnim odnosima s Kovačevićem, vrlo će se brzo naći u situaciji da će javnosti morati odgovoriti što je tamo radio”, tvrdi bivši predsjednik Vrhovnog suda te dodaje  da u DORH-ovu neovisnost vjeruju samo “politički naivni Hrvati”.

Misli kako premijer ne govori istinu o tome da ništa nije znao o izvidima u aferi Janaf-Petek i da mu je tako jednostavnije te da na taj način bježi od javnosti.




“Odgovorno tvrdim da je premijer o tome znao i da je morao znati… Ne samo kao predsjednik i premijer Vlade, nego i kao predsjednik HDZ-a, da je znao o slučaju s Kovačevićem. Djetinjasto se brani da, da je znao, ne bi dopustio da Kovačević dobije novi mandat u Janafu. Njegova vlada je tada ovisila o nekoliko žetončića, pa tako i HNS-a, kojemu je u širem smislu pripadao i Kovačević”, kaže Olujić.

“Ovo njeno obraćanje djeluje poncije pilatovski, kao pranje ruku, kao negiranje odgovornosti. Tek će morati ući u obračun s dojučerašnjim prijateljima, morat će dokazati da je to politički, montiratni proces. Pokušat će se prikazati kao žrtveno janje hrvatskog pravosudnog sustava”, komentirao je i izjavu Josipe Rimac nakon izlaska iz Remetinca.




Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.