Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Plenković zbog migranata prozvao Srbe i Bosance: ‘Ne može se iz turista pretvoriti u migranta’

Autor: Dnevno.hr

Na obilježavanju Dana županije u Istri je i premijer Andrej Plenković koji se nakon svečane sjednice održane tim povodom obratio javnosti.

Na pitanja o smjenama, Plenković kaže kako je sastanak koalicije sutra, ali da je u domeni Vlade, a ne njenih partnera, to da odlučuje o smjenama u HEP-u. Kaže i kako ga šef HEP-a Frane Barbarić ne drži u šaci. “Ne”, kaže i dodaje da treba šire razmišljati i pogledati ulogu HEP-a u paketu mjera.


O tome da afera u HEP-u šteti vladajućoj većini, Plenković, sam kaže, nije ništa čuo. “Ne znam tko to kaže, nisam to čuo”, govori.

O rejtingu

Premijer je stao pred novinare, komentirajući aktualne teme, među ostalim, komentirao i zamrzavanje cijena.

Kazao je da je poruka vrlo jasna te da sve mjere koje su poduzeli imaju cilj rasterećenje građana, osobito oni koji su najugroženiji. Kazao je da će to polučiti dva učinka: smanjit će se stopa inflacije i rasteretit će se građani.

“Veliko izvješće OECD-a kazuje da je naš rejting pozitivan i mogli bismo prvi put doći na A razinu”, rekao je Plenković.

Problemi s migrantima

Na pitanje o migrantima Plenković je rekao:

“Problem migracija moramo rješavati na vanjskoj granici Schengena, stroža politika viznog režima trebaju je uskladiti Srbija i BiH. Ne može se sletjeti u Beograd ili Sarajevo, pa se iz turista pretvoriti u migranta. Mi smo uložili ogromna sredstva, tako da tu treba biti čvrst i izdržati, ali i inzistirati da se problem rješava na početku a ne kad se produbi kriza”, kazao je Plenković.

“Hrvatska nema žicu na granici s BiH niti će je imati. S druge strane žive Hrvati”, dodao je.
Na pitanja o smjenama, ponovio je da će odluku donijeti kada Vlada bude htjela. Ne boji se da će ostati bez koalicijskih partnera.

“Tko vam to govori”, rekao je novinarki koja je postavila pitanje.

 

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.