Foto: Damjan Tadic / CROPIX

PLENKOVIĆ POVUKAO POTEZ I OSRAMOTIO ‘ŽETONE’! ‘Ispali su glupi pa ih je još dodatno ponizio, nitko od njih nema svoju glavu’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak komentirao je aktualna politička zbivanja, curenje informacija iz istraga u medije, slučaj župana Damira Dekanića i pitanje naknada za roditelje njegovatelje.

Što se tiče samog curenja informacija iz istrage u medije, te izmjene kaznenog zakona koje je najavio premijer Andrej Plenković, Beljak smatra da je riječ o zastrašivanju i panici kod premijera.

“Očito mu netko iz njegovih redova radi iza leđa. Te informacije ima netko od njegovih i tu curi te on pokušava zastrašiti svoje da ne cure informacije. Ali to nije nikome uspjelo, ni u najvećim diktaturama, pa neće niti Plenkoviću”, rekao je Beljak na N1.

Napominje, kod nas se uvriježilo i da dobar dio medija proglasi čovjeka krivim prije nego tu učini sud i to smatra nedopustivim jer je to medijski linč, a ne sloboda.

“Nisam protiv slobode medija, ali treba biti granica. I političari su ljudi koji imaju obitelji, možete nekome upropastiti karijeru tako da ga javno optužite i linčujete za nešto što možda nije napravio.”

I dalje smatra da su mnogi prekršaji sitni u odnosu na ono što je napravio i dalje radi HDZ, referiravši se na optužbe koje stavljaju na teret njegovom stranačkom kolegi Stjepanu Kovaču.

Što se tiče HDZ-ova župana Dekanića, vjeruje da je HDZ to namjerno napuhao kako bi se pažnja skrenula s drugih stvari.




Plenković povukao normalan potez, ali osramotio one koji mu drže većinu

Komentirao je i potez Andreja Plenkovića koji je nakon što je njegova vladajuća koalicija u Saboru odbila prijedlog oporbe o produljenju prava roditelja njegovatelja na naknadu nakon smrti djeteta, predstavio prijedlog prema kojem će to ipak produljiti i to za 10 mjeseci.

“Premijer je povukao potez koji očekuje svaki normalan čovjek u Hrvatskoj, ali je osramotio sve one koji mu drže većinu – HDZ-ovce i njihove žetone koji su dignuli ruke kako im je netko naredio. Pitanje je, je li im to naredio Plenković ili neki drugi pametnjaković iz HDZ-a”, rekao je Beljak pa nastavio u oštrom tonu prema članovima vladajuće koalicije:

“Jadno je kada vidite da nitko od tih 76 ruku nitko nema svoju glavu. To su dizači ruke koji primaju plaće i bespogovorno rade što im se kaže čak i kad im pamet govori drugačije. Nemoguće je da nitko od njih nije imao takav slučaj u obitelji, glasati protiv toga je bilo neljudski, bezobrazno, glupo. Ispali su svi glupi, a onda ih je Plenković dodatno ponizio – evo svi ste glupani, ja sam pametan.”




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.