Foto: Lucija Ocko / CROPIX

Plenković otvorio ogroman hotel: Vrijedan je više od osam milijuna eura

Autor: I.G.

U Varaždinskim Toplicama danas je otvoren Hotel Bernarda s četiri zvjezdice, vrijedan preko osam milijuna eura. Ovaj hotel, koji je jedinstven po svojoj ponudi u Hrvatskoj, rezultat je privatne investicije tvrtke Bernarda Nova. Novi hotel ima 27 soba, wellness centar s finskom, turskom i infracrvenom saunom, slanom sobom i fizikalnim tretmanima, sve uz upotrebu termalne vode. Također nudi specijalni program pilatesa po basi sistemu.

Premijer Andrej Plenković, koji je prisustvovao otvorenju, istaknuo je kako se cijeli sjever Hrvatske odlično razvija kao sveučilišno, kulturno i povijesno središte s naglaskom na gospodarstvo i turizam. Napomenuo je kako su prihodi od turizma u Hrvatskoj značajno porasli s 8.1 milijardu eura u 2016. na 14.6 milijardi eura prošle godine, što je povećanje od 80 posto. Naglasio je i uspjeh predsezone te potrebu za uravnoteženjem turizma između kontinentalne i priobalne Hrvatske.

“Drago mi je da je, uz ovaj vaš hotel u samom središtu Varaždinskih Toplica, Specijalnoj bolnici Minerva nedavno dodijeljeno 17 milijuna eura, što je također doprinos razvoju destinacije, a mi smo prošle godine ovdje otvorili Nacionalni rehabilitacijski centar za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine”, izjavio je premijer Andrej Plenković na otvorenju.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘Balansiranje turizma’

Istaknuo je da se cijeli sjever Hrvatske “sjajno razvija”, kao sveučilišno, kulturno i povijesno središte, s ogromnim naglaskom na gospodarstvo i turizam. Podsjetivši da su prihodi od turizma u Hrvatskoj 2016. godine bili 8.1 milijardu eura, premijer je rekao da je prošla godina završila s 14.6 milijardi eura prihoda, što je povećanje od 80 posto.

“Dolasci i noćenja su nam u rangu od 20 milijuna dolazaka i 110 milijuna noćenja, a multiplikator u odnosu na broj stanovnika kakav ima Hrvatska, a to je puta pet, nema ni jedna druga turistička destinacija na Sredozemlju”, kazao je Plenković.

Rekao je i da je predsezona bila “sjajna, bolja nego prošle godine” te da je opće ozračje takvo da bi i ova godina trebala biti odlična u pogledu turizma.

“Ono što mene posebno veseli je naša orijentacija da nastavimo što je više moguće balansirati turizam u kontinentalnom dijelu Hrvatske s onim što se zbiva u sedam priobalnih županija i mislim da sve više i više uspijevamo privući goste i turiste u one dijelove Hrvatske koji nisu nužno na prekrasnoj hrvatskoj obali”, rekao je Plenković.
Dodao je kako su upravo stoga u okviru NPOO-a nastojali veliki dio sredstava alocirati upravo za turizam, a najveći dio investicija je išao prema kontinentalnom turizmu. Vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda Nova Bernarda Cecelja istaknula je da fizikalna terapija ima značajno mjesto u wellness-centru hotela, a u ponudi je i pilates-studio.

Tuđmanova desna ruka: Važan Hrvat nije upadao u afere, već je živio od plaće
‘Veliki plus razvoju turizma’

Naglasila je da je Hotel Bernarda prvi hotel u Hrvatskoj s takvom rekreacijskom, ali i zdravstvenom ponudom. “Smatram da je ovo otvorenje hotela veliki plus, odnosno veliki zamašnjak razvoju turizma, ne samo Varaždinskih Toplica i Varaždinske županije nego i cijelog kontinentalnog turizma”, izjavila je Cecelja.

Svečanosti je prisustvovao i varaždinski župan Anđelko Stričak, koji je istaknuo da Varaždinska županija uz pomoć vlade ulaže ne samo u razvoj zdravstvene infrastrukture već i u razvoj zdravstvenog turizma. Dodao je da će, kada se sve zbroji, ukupna ulaganja u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice iznositi oko 56 milijuna eura.

“Uz to, zahvaljujući privatnim investitorima, u ovom slučaju Bernardi Cecelji, rođenoj Topličanki koja je uvidjela koji se ogromni potencijal krije u modernom lječilištu najstarijih toplica na ovim prostorima i njenom ulaganju, Varaždinske Toplice postat će biser hrvatskog zdravstvenog turizma”, kazao je Stričak.

Na otvorenju hotela bili su i ministri Damir Habijan i Tonči Glavina, državni tajnik Zdravko Tušek, međimurski župan Matija Posavec te europarlamentarka Sunčana Glavak i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković. U realizaciji projekta korišten je kredit od tri milijuna eura, a ostatak je pokriven iz vlastitih sredstava tvrtke Bernarda Nova.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.