Foto: Nera Simic / CROPIX

Plenković odgovorio na pitanje o Anušiću: ‘Kada bi to bilo, bacio bih ga kroz prozor’

Autor: I.G.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sazvao je tiskovnu konferenciju nakon sastanka u stranci, koji je održan u utorak poslijepodne. Premijer govori o Ivanu Anušiću, slavonskom HDZ-ovcu kojeg je predložio za ministra obrane nakon što je s te funkcije smijenio Marija Banožića, koji je u subotu skivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Goran Šarić (40), otac dvije djevojčice.

“U mandatima obe vlade, kad su ministri bili Krstičević i Banožić, došlo je do ogromnih ulaganja u vojsku. Bez prema je kupovima Rafalea, time se mijenja karakter HRZ-a. Ulagali smo i u helkoptere, Bradleye, u kopnenu vojsku, u jačanje materijalnih prava hrvatskih vojnika”, rekao je.


Foto: Dragan Matic / CROPIX

‘Novi ministar će napraviti iskorake’

“Vjerujem da će novi ministar raditi nove iskorake u tom smjeru”, rekao je Plenković, komentirao je i zdravstveno stanje Marija Banožića, o kojem je danas izvijestila osječka bolnica.

Rekao je i da se nada da će se Banožić što prije oporaviti.

“Siguran sam da će novi ministar napraviti daljnji iskrorak i vratiti hrvatsku vojsku i u Beli Manastir. Vjeujem da će dati svoj doprinos u jačanju obrambene politike”, rekao je Plenković.

‘Domovinski pokret provocira’

Komentirao je i događaje koji će se odviti u Vukovaru, te je nazvao poteze Domovinskog pokreta provokacijom.

“Radi se na okupljanju dvije skupine – dio su bivši pripadnici HOS-a, a drugo je mobilizacija navijačkih skupina i traženje incidenta. Vlada uvijek ide u Vukovar dostojanstveno s poštovanjem prema žrtvi i gradu heroju”, rekao je.

“Ovu veliku krizu zbog saobraćajne nesreće smo toliko brzo riješili da oni ne znaju što bi rekli. Oni nisu došli k sebi. Tu vidite da su u raskoraku, ne znaju što će ni jedni ni drugi”, kazao je Plenković.

Novinarka ga je upitala očekuje li da Anušić podržava sve što Vlada radi.
Isplivala snimka Banožićevog života prije nesreće: Evo kakav je bio privatno izvan uloge ministra

“Kad bi bilo koji član vlade glasao protiv svog kolege na sjednici Vlade, njega bih izbacio kroz prozor, bez obzira kako se zove. Tadašnja tri ministra Mosta su digli ruku protiv kolege iz Vlade, to je potez koji se ne radi u okviru političke suradnje i koalicije gdje su oni htjeli glumiti demokratsku tradiciju i kulturu”, rekao je Plenković.

Komentirao je premijer i situaciju s navijačima u Grčkoj. “Vijesti će biti dobre za njih i njihove roditelje”, rekao je.

Na pitanje je li se raspravljalo o tome hoće li Banožića izbaciti iz stranke, Plenković odgovara: “Nije bilo govora o poziciji Banožića u stranci”, rekao je Plenković.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.