Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Plenković o propucavanju Turudićevog automobila: ‘Sve što je Milanović rekao o tome je nebitno’

Autor: I.G.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je dao izjavu za medije nakon sjednice HDZ-a. Podsjetimo, Plenković je u nedjelju predsjednika Milanovića ponovno prozvao za kršenje Ustava te ga pozvao da dade ostavku i kandidira se na parlamentarnim izborima, nakon čega je odmah spreman na sučeljavanje. “Cilj nam je osigurati dodatne sposobnosti za protupožarnu zaštitu na način da se kupe dva dodatna kanader vrijedna 50 milijuna eura. Time ćemo povećati broj kanadera na šest od budućih osam”, rekao je uvodno na tiskovnoj konferenciji Plenković.

“Zadovoljni smo tijekom kampanje jer smo fokusirani na naša postignuća. Smatramo da je angažman kršitelja Ustava naštetio oporbi, koja se raspala na pola i sada ih je puno manje. S jedne strane je opozicija koja fabricira krize kojih nema i s druge Vlada koja se kontinuirano bori za interese građana, projekte i razvoj. Zato ćemo u četvrtak predstaviti program”, rekao je.

Novinari su ga pitali o propucanom automobilu Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. “Nemam nikakve nove informacije, sve što sam već rekao na tu temu sam rekao. Ne znam kad se to dogodilo, na policiji je da se utvrditi kada je to bilo. Potpuno je nebitno sve što je Milanović rekao na tu temu. Mjere zaštite nad Turudićem je MUP očito već poduzeo. Riječ je o kršitelju ustava koji, dok ne da ostavku, je irelevantan”, rekao je

Foto: Nera Simic / CROPIX

‘Kršitelj Ustava’

Koristite li svoje dijete u kampanji, pitali su ga novinari. “Samo ja? Slabo pratite, bili su vam Grbin i Benčić s djetetom. Što bih ja trebao – biti bez djece? Je li neki grijeh ako mi je dijete bilo pred kamerama? Slabo pratite, guglajte malo Plenković s djecom pa ćete vidjeti da to nisam počeo sada raditi. Došao sam sa sinom koji ima dvije godine.

“Što se događa u Zadarskoj županiji?”, upitali su novinari, a Plenković je odgovorio: “Problem je Hrvoje Zekanović, previranja, pitaju novinari. Bune se lokalni HDZ-ovci. “Mislim da je Zekanović čak i više od toga i to je zaslužio. Zašto? Jer je partner. Biti će i drugih partnera u točkastim koalicijama. Ne vidim problem tu.”

Novinari su ga pitali da komentira Milanovićev status na Facebooku u kojem je napisao da “65 hrvatskih ljudi radi za plaću nižu od prosječne”. “Kršitelj Ustava ne psotoji u kampanji, kad da ostavku i dođe se sučeliti, kad ponovno izgubi, onda ga možemo komentirati, do tada je predmet DIP-a i Ustavnog suda”, rekao je Plenković o predsjedniku Milanoviću.

“Daj ostavku pa možemo u debati sve”, odgovorio je Plenković, dodajući da je Milanovića očito netko počeo savjetovati da bude smireniji.
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Uskoro sučeljavanje?

Podsjetimo, predsjednik RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru gdje je dao izjavu za medije. “Kao predsjednik sam imao uvide u neke elemente. To što se dogodilo bilo je prije mjesec dana. Kako se taj metak nije pretvorio uslijed djelovanja kalcijevog karbonata u biser, ne znam, ali gospodin je odmah dobio blindirani auto”, rekao je Milanović o Turudiću i navodom rešetanju automobila.

O mogućem sučeljavanju s Plenkovićem rekao je: “Danima ponavljam, sutra sam na N1, govorit ću o stvarima vitalnim za Hrvatsku. HDZ je pljačkaški pohod već 30 godina, to svi znaju. Nisam ja naivan bez obzira što bi se Plenković obračunavao. Nismo mi iz istog kvarta. Te fore izađi i bori se, nije mi do debate s Plenkovićem… Imali smo je 2016. pa je bio razbijen. Ni to nije garancija dobiti izbore. Ovo radim jer moram.

Milanović nastavlja: ‘Kolinda se klatarila po skupovima HDZ-a, a ja sam problem’
Kao što sam se kandidirao jer ste me natjerali na to. Razbojnike gurate za državne odvjetnike, a Plenković sad glumi smjernog oca i dobrog ćaću. I ja sam gledao da moj sin dođe sa mnom… Ne mogu se mjeriti s Plenkovićem u ostavljanju dojma koliko je dobar otac. Opet smo u komunikološkoj zavrzlami da baš hoću debatu s njim. O čemu razgovaram s njim? Ja sam vrhunski amater, a on neznalica. Hrvatska je tragedija već osam godina, bazirana na korupciji.”

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.