fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX, Goran Mehkek / CROPIX

‘PLENKOVIĆ ĆE NEVIĐENO OSRAMOTITI HRVATSKU’! Vidović Krišto u strahu upozorava: ‘Velikosrpsko druženje na poziv klevetnika Pupovca’

Autor: Dnevno.hr

Karolina Vidović Krišto ljuta je na premijera Andreja Plenkovića nakon najave o mogućem susretu njega srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, jer time, kaže, ponižava i vrijeđa Hrvate i cijelu državu.

“Spomenuti gospodin Dačić sustavno kleveće RH te se javno deklarira kao pristaša međunarodnog kriminalca i počinitelja ratnih zločina u Hrvatskoj, Željka Ražnjatovića Arkana. Vi kao predsjednik vlade dali ste prisegu da ćete štititi interese i ugled hrvatske države, a ovim činom tu prisegu ne kršite, već brišete pod s njom.

Vlade država moraju djelovati u interesu svojih građana, pa ću Vas podsjetiti na događaj iz 2017. godine kada je njemačka vlada zabranila turskom predsjedniku Erdoganu da održi skup s Turcima koji žive u Njemačkoj iz razloga što je Erdogan vrijeđao Saveznu Republiku Njemačku tvrdeći da je današnja Njemačka nacistička država. Ovo je Europski i odgovorni pristup jedne vlade koja vodi brigu o interesima svojih građana”, započela je šefica nove stranke OiP.


“Prikazuju Hrvate genocidnim narodom”

Smatra da Plenković time vrijeđa Hrvatsku, štoviše novcem poreznih obveznika financira ponižavanje Hrvatske.

“Srbijanski političari općenito, a među njima i Dačić, iznose klevetničke, apsurdne, ponekad i groteskne optužbe na račun RH. Dačić je u UN-u čak organizirao izložbu prikazujući Hrvate genocidnim narodom.

Ponašanje srbijanskih političara problem je srbijanskih građana, međutim, Republika Srbija je osuđena za genocid u Srebrenici, Republika Srbija je izvršila agresija na RH, držala je 15 tisuća hrvatskih građana u logorima na svom teritoriju, opljačkala je trećinu hrvatskog teritorija, otuđila vrijedne umjetnine, otuđila arhivsku građu u vlasništvu RH, te Hrvatsku nije obeštetila.

Spomenuti Arkan, kao što znamo, u okupiranoj istočnoj Slavoniji ilegalno je pljačkao Hrvatske šume te godinama crpio naftu iz crpilišta Đeletovac. Zašto Hrvatska do danas nije tražila obeštećenje za ukradene umjetnine, arhivsku građu, šumu i naftu iz crpilišta Đeletovac?”, pita Krišto pa opet spominje slučaj Turske i Njemačke.

“Uskratite gostoprimstvo ministru Dačiću”

“Kao što je poznato, Turska nije izvršila agresiju na Njemačku, ali njemačka vlada nije dopustila da se njezin narod i država vrijeđaju. Srbija je izvršila agresiju na Hrvatsku, sustavno vrijeđa i kleveće hrvatsku državu, a Vi u maniri Vašeg prethodnika Sanadera odlazite na velikosrpsko druženje, koje nema veze s pravoslavnom religijom, i to na poziv dokazanog klevetnika, korumpiranog Milorada Pupovca”, kaže Krišto u dijelu svog priopćenja.

Za kraj ima poruku za premijera.
“Gospodine Plenkoviću, osim što ste predvodnik i zaštitnik korupcije u Hrvatskoj, Vi vrijeđate najsenzibilnije osjećaje hrvatskog naroda, i ono što je potpuno nejasno, Vi ste glavni zaštitnik srbijanskih ratnih zločina koje putem Vašeg blokiranog DORH-a sprječavate progoniti.

Uz sve navedene činjenice koje zdravorazumski nalažu da uskratite gostoprimstvo srbijanskom ministru Dačiću, trebali biste si postaviti pitanje o posljedicama svojega djelovanja. Ja neću iznositi zaključke koje često čujem ovih dana, da je Vaša vlada veleizdajnička, jer sustavno radi na razgradnji hrvatskog pravnog poretka organiziranjem i zaštitom neviđene korupcije kojoj su izloženi hrvatski građani.

Ali svakako ističem da me kao hrvatsku građanku, Vi kao premijer Hrvatske sramotite”, zaključila je Vidović Krišto.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.