PIŠTOLJ KOJIM SU UBIJENI ĐOKIĆI PRONAĐEN NA NEVJEROJATNOM MJESTU: Otkriveni novi detalji ubojstva koje je sablaznilo Srbiju

Autor: Dnevno.hr

Tijekom istrage je u vrlo kratko vrijeme protiv Gorana Džonića, osumnjičenog za ubojstvo obitelji Đokić, pronađeno mnogo dokaza.

Džonić je uhićen zbog sumnje da je u noći između 26. i 27. listopada u selu Moravac ubio brata svoje tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu i dvadesetpetogodišnju Lidiju.

Pronađen je pištolj “beretta”, a sumnja se da su upravo njime likvidirani Đokići. Pištolj je bio skriven u obiteljskoj kući supruge Gorana Džonića u Aleksincu.

Policija nikako nije mogla do pištolja, u pomoć zvali Upravu za izvanredne situacije

Džonić je policiji objasnio gdje je sakrio oružje, pa je patrola s njegovom suprugom otišla do Aleksinca. No, pribavljanje za istragu skoro najvažnije stvari, naišlo je na neočekivane prepreke.

“Rekao je da je pištolj sakrio u dimnjak. Međutim, do oružja se nikako nije moglo prići, jer ga je zavukao duboko u dimovodni kanal. Zato je policija morala potražiti pomoć kolega iz Uprave za izvanredne situacije. Oni u arsenalu svojih pomagala imaju i specijalne magnete, nezamjenjive kod ovakvih intervencija. Ustupili su policajcima jedan od njih, pa je policija uspjela oružje izvući iz dimnjaka i dostavi ga balističarima na vještačenje”, navodi sugovornik upoznat s ovim slučajem, prenosi “Blic”.

Zašto je čuvao oružje kojim je ubio Đokiće?

Zašto je Džonić sačuvao predmet, za koji je bilo izvjesno da ga može osuditi, teško je objasniti. Osim balističkog vještačenja koje je dokazalo da su čahure pronađene u automobilu ubijene obitelji i na mjestu njihove likvidacije ispaljene iz “berette”, na oružju su pronađeni i DNK tragovi Gorana Džonića. Njegovo objašnjenje da su ga braća K. M. i K. M. iz Moravca, koje je optužio da su inspiratori, a jedan od njih i neposredni izvršitelj zločina, prisilili da dotakne oružje da bi ostavio svoj DNK, zvuči potpuno nevjerojatno.

Osim Goranu Džoniću, braći K. M. i K. M, pritvor do 30 dana zbog sumnje da su sudjelovali u teškom ubojstvu Đokića određen je i Goranovim sinovima S. Dž. i M. Dž. Za muškarcem D. P. iz aleksinačkog sela Nozrina, koji se nalazi u inozemstvu, raspisana je tjeralica jer ga je Džonić optužio da je također bio suučesnik u svirepom zločinu nad obitelji iz Aleksinca.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.