screenshot

Pisali su veće kazne i novac trpali sebi u džep, a moglo ih se kupiti i za skupi novi mobitel. Sve su razradili, ali nisu računali na USKOK

Autor: Si.M.

Trojica policajaca koji su vozili presretače i dvojica vozača koji su prekoračili brzinu osumnjičeni su za zloporabu položaja i mito te je USKOK protiv njih pokrenuo istragu, piše portal danica.hr.

 

Sumnja se da su policajci od ožujka lani do siječnja ove godine nadzirući presretačima dionicu autoceste blizu Slavonskog Broda vozačima koji su prekoračili brzinu naplaćivali kazne u višim iznosima od propisane.

“Potom su razliku između stvarno naplaćenog iznosa i iznosa naplaćenih kazni iskazanih u službenim evidencijama podijelili i zadržali za sebe”, otkriva USKOK.

SKANDALOZNO: Liječnik primao mito, a kada su osvanuli dokazi koji to potvrđuju, tužio se na kršenje prava, odbili su ga

Osim toga, dvojica policajaca su lani u listopadu dvojici vozača koji su ulovljeni u ozbiljnom prekoračenju brzine na autocesti naplatili samo 250 kuna kazne.




Zauzvrat su od njih potkraj studenoga, sukladno dogovoru, dobili skupe nove mobitele. Policajci su suspendirani do okončanja postupka. Policajci su  stari 50, 48 i 35 godina.

Autor:Si.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.