Foto: Marko Todorov / CROPIX/Ilustracija

‘PIO SAM JER ME BIVŠA POVRIJEDILA!’ Danijel se izvlačio na srcobolju, vozio mrtav pijan i skrivio nesreću

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Danijel (32) proglašen je krivim i osuđen zbog vožnje u pijanom stanju, a te je kobne večeri, potkraj travnja prošle godine u 21:10 sati u Bjelovaru, u mjestu Breza u Ulici breza, imao prometnu nesreću u kojoj je bio ozlijeđen.

Naime, tada je upravljao osobnim automobilom austrijskih oznaka pod utjecajem alkohola, u koncentraciji od 2,1 promila u organizmu, a sutkinja mu je nepravomoćnom presudom odredila novčanu kaznu od 1320 eura i jednomjesečnu zabranu vožnje.

Platio je i kaznu za skrivenu prometnu nesreću.

‘Jako me povrijedila bivša supruga pa sam pio alkohol’

“Istina je da sam te noći vozio pijan. To je bilo u neposrednoj blizini moje kuće. Imao sam tad i prometnu nesreću i bio sam ozlijeđen i platio sam kaznu zbog prometne nesreće. Žao mi je što je došlo do svega. Inače, nemam problema s alkoholom i ne smatram se ovisnikom, ali me je jako povrijedila bivša supruga i zbog toga sam konzumirao alkohol. Nakon prometne me je odvezla hitna”, branio se na sudu Danijel, a prenosi Danica.

Sutkinja mu je izrekla minimalnu kaznu iako je ranije osuđivan za vožnju pod utjecajem alkohola. Navodi se, kazna odgovara značaju i težini prekršaja, imovnom stanju, stupnju odgovornosti okrivljenika, kao i okolnostima pod kojima je prekršaj počinjen.

Priznanje prekršaja i činjenicu da je mlada osoba uzete su kao olakšavajuće okolnosti, a kao otežavajuću sud je uzeo u obzir dosadašnju kažnjavanost za istovrsno djelo prekršaja, navodi se u presudi.




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.