Foto; Unspash, Ilustracija

‘PIJE ANTIDEPRESIVE I NE SPAVA’ Potresno svjedočanstvo majke pretučenog dječaka iz Biograda, maleni je loše: ‘Na terapiju ide svaki dan’

Autor: Dnevno.hr

Majka dječaka kojeg je grupa starijih učenika pretukla prije dva tjedna u Biogradu progovorila je o stanju malenog. Nažalost, psihičke posljedice su i dalje vidljive, a 11-godišnjak zbog svega pije antidepresive i svakodnevno odlazi na terapije kod psihologa.

“Teško mu je zato što smatra da se na njega gleda kao da je osramotio školu zbog toga što je progovorio što se njemu dogodilo. Naše dijete je uvučeno u WC gdje ga je pričekala skupina starije djece koja ga je uvukla u WC i šakama tukla po rebrima i po trbuhu. Kad je on pao na pod i sklupčao se, oni su nastavili”, ispričala je majka za Dnevnik HTV-a.

U školu ovaj dječak ne ide već danima.

“Ne spava, jako se umirio, traži cijelo vrijeme neku podršku, traži da je netko pored njega, puno manje priča”, otkrila je majka.

Nažalost, ovo nije ni prvi ni posljednji slučaj ovakvog stravičnog vršnjačkog nasilja. U prvih osam mjeseci ove godine su policiji prijavljena 363 kaznena djela vršnjačkog nasilja, a lani ih je bilo 331.

Zabrinutost uznemirujućim brojkama ne krije ni Dragan Josipović, policijski službenik za mlade u Ravnateljstvu policije.

“Ovo su iznimno zabrinjavajući podaci budući da se radi o ozbiljnim prijestupima, dakle o kriminalitetu težih kažnjivih radnji, kaznenim djelima kojima su oštećene maloljetne osobe”, rekao je Josipović.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.