Foto: Davor Pongracic / CROPIX/Ilustracija

‘VAŠA DJECA ĆE ODRASTATI BEZ VAS’! Sutkinja hladnokrvno izrekla presudu: Otac poginulog taksista grcao u suzama u sudnici, a okrivljenik se kaje

Autor: Dnevno.hr

Prije devet i pol mjeseci, vozeći BMW 113 km/h kroz crvena svjetla u centru Zagreba, s 2,6 promila, Ivan Pavlović (40) ugasio je život taksistu Krunoslavu Kunkušaku (42), a njegovog putnika Josipa I. (38) učinio ‘biljkom‘.

Danas mu je na Županijskom sudu u Zagrebu izrečena nepravomoćna presuda na šest i pol godina zatvora uz sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine koja počinje teći nakon što kaznu odsluži.

A mora platiti i 19.820 kuna sudskih troškova, piše Jutarnji list.

Otac taksiste gušio se u suzama

Na objavi presude se Pavlović pojavio te ju je saslušao mirno pognute glave nakon čega su mu stavljene lisice na ruke i direktno je odveden u zatvor Remetinec.  Otac pokojnog taksiste je odmah po izricanju visine kazne u suzama se gušeći napustio sudnicu.

Sutkinja je obrazlažući presudu rekla da je vozač prema vlastitim navodima konzumirao Normabel i kao otegotnu okolnost sud mu je uzeo činjenicu da je vozio u teškom pijanom stanju i prolazio kroz crveno te je u vožnji koristio mobitel.

“U vrijeme nesreće u 22.44 se sjećate koga ste zvali? Vašom krivnjom život je izgubila osoba stara 42 godine koja je iza sebe ostavila dijete, suprugu i oca. Vašom krivnjom druga osoba stara 38 godina koja je bila putnik u taksiju, zadobila je najteže ozljede mozga. Iako mu je život spašen, šanse da preživi u tom vegetativnom stanju su svakim danom sve manje”, riječi su sutkinje.

‘Vaša djeca će odrastati bez vas’

Kao olakotnu okolnost sud je uzeo u obzir Pavlovićevo priznanje krivnje te iskreno kajanje, ali i činjenicu da je otac troje maloljetne djece.




“Vaša djeca će odrastati bez vas, ali ona ne bi trebala snositi velike posljedice vašeg ponašanja. Ona će imati prilike jednog dana kada dođete kući, zaplesati s vama na maturalnoj zabavi i na vjenčanju za razliku od djeteta pokojnog Kunkušaka koje tu priliku nikada neće imati”, zaključila je sutkinja.

Stravična nesreća u veljači: Sa 133 km/h jurio centrom Zagreba, taksist na mjestu ostao mrtav

Podsjetimo, tog 27. veljače ove godine kod hotela Sheraton je Pavlović jurio cestom, počeo blago kočiti no ipak s brzinom od 98 km/h udario u taksi koji je vozio Kunkušak, koji je na mjestu poginuo. Putnik, Zadranin Josip I. nalazi se u izrazito teškom stanju.

Tihomir Mišić, branitelj optuženog vozača, apelirao je na sudsko vijeće da uzme u obzir olakotne okolnosti koje su na strani njegova branjenika te je ujedno podsjetio kako iz digitalnog vještačenja ne proizlazi da je Pavlović tijekom vožnje razgovarao s bilo kime.




“Žao mi je. Na žalost, svjestan sam svega, svih posljedica koje ću prihvatiti. I sam sam otac troje djece. Ne mogu ni zamisliti kako bih se osjećao i što bih možda napravio da je netko drugi to napravio mom djetetu. Od tog dana se osjećam izuzetno psihički loše te se liječim kod psihijatra”, rekao je u svoju obranu Pavlović nakon čega se okrenuo ocu poginulog te mu se ispričao.

Na upit sutkinje je li se ocu poginulog i prije ispričao, Pavlović je rekao da nije jer da nije imao snage, ali je napomenuo da je kontaktirao suprugu poginulog. S Pavlovićeve strane, međutim, izostala je kompletna isprika obitelji, pak, čovjeka koji je zbog njega i dalje u komi i kojem se zdravstveno stanje pogoršava.

Odvjetnik osuđenog Tihomir Mišić zadovoljan je visinom kazne i neće se žaliti.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.