Dnevno.hr

Peternel o domoljublju Vesne Pusić: ‘Voli Hrvatsku, ali jednu stvar ne podnosi’

Autor: Dnevno.hr

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, gostujući u emisiji Aleksandra Stankovića ‘Nedjeljom u 2’, među ostalim je govorila i o vlastitom patriotizmu.

Govoreći o glasanju Hrvatske protiv rezolucije UN-a kazala je kako ne misli da je Hrvatska za to da se u Gazi ubijaju ljudi. Kao razlog takvom pristupu navodi da se Hrvatska prekalkulirala. Stalno se, kaže, kalkuliralo što bi Hrvatskoj išle više u korist. Podsjetila je da je od 27 država članica EU-a njih 23 bilo ili suzdržano ili pak za rezoluciju. Govorila je i o svom patriotizmu.


“Ja sam puno puta bila protiv politike vlasti u Hrvatskoj, a sebe smatram velikim patriotom. Uvijek sam bila na strani Hrvatske, ali ne na strani svih vlasti u Hrvatskoj. Dapače, bila sam u većini slučajeva vrlo kritična prema vlastima”, rekla je Vesna Pusić.

Foto: DP ZAGREB

‘Vole zemlju u kojoj nas nema, a oni su glavni’

Na njezine je izjave reagirao Igor Peternel iz Domovinskog pokreta.

“Mnogi ismijavaju što je Vesna Pusić kod Aleksandra Stankovića izjavila kako je ona oduvijek bila hrvatski patriot. Zvuči smiješno, ali ja joj to čak i vjerujem. Ona, brat joj i svi njihovi sasvim sigurno vole Hrvatsku.

Oni vole Hrvatsku kao zemlju, vole institucije, vole more, plaže, svoju ulicu, svoj grad….ali ne vole nas. Ne vole narod. Vole zemlju u kojoj nas nema, a oni su glavni. Mi koji drugačije vidimo Hrvatsku im smetamo, iritiramo i san je svih sličnih Pusićki Hrvatska bez nas. Oni preziru narod i političke neistomišljenike. Vole hrvatsku kao globalističku kvačicu na mapi. Naravno, uz uvjet da su na vlasti u toj kvačici Po mogućnosti s Nepalcima i Indijcima kao radnom snagom”, istaknuo je Igor Peternel.

Vesna Pusić kod Stankovića: ‘Hrvatska se prekalkulirala’

‘Veći sam patriot od Penave deset puta’

Međutim, na Peternelovu izjavu je reagirao i novinar Novosti Saša Kosanović.
“Vole oni narod, ali vaš problem je što oni vole sve narode. A ja sam veći patriot nego Penava deset puta, pa se cerite koliko vas je volja. Najveća greška ljevice je sto je takvima prepustila da privatiziraju patriotizam”, napisao je Kosanović.

“Saša, oduvijek me bilo najviše strah onih dobronamjernih i dragih kojima je srce veliko i sve vole”, odgovorio mu je Peternel.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.