Petek ‘otvorio radove’ na tunelu metroa: ‘Žao mi je što Zagrepčani imaju gradonačelnika-klauna’

Autor: dnevno

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek održao je u nedjelju performans “otvaranja radova” na istočnom tunelu zagrebačke podzemne željeznice, reagirajući time na najavu gradonačelnika Milana Bandića da će projekt U-Bahna biti prioritet.

Performans je izveo na Trgu hrvatskih velikana gdje bi, prema Bandićevoj ideji, trebao biti istočni ulaz u zagrebačku podzemnu željeznicu, a okupljenima je poručio da su svjedočili “povijesnom trenutku” otvaranja radova na najvećem gradskom prioritetu.

Petek je, osvrćući se na nezgodu na Bukovačkoj cesti gdje je u subotu propao dio kolnika, ironično dodao kako se i ondje otvorila jedna rupa, i to sama od sebe, kako bi se ispunilo Bandićevo obećanje o gradnji podzemne željeznice.

Na svom je performansu Petek predstavio i “izabranog izvođača radova”, pod nazivom “BM 365 kumovi”, koji će bušiti tunel ispod Zagreba te pozvao sve zainteresirane koristoljubce da “pomognu delati”. Pozvao je i građane da pomognu, ali bez naknade.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nedavno je na sjednici Gradske skupštine iznio ideju o izgradnji podzemne željeznice od Iličkog placa do Draškovićeve kao odgovor na prijedloge da se najuže gradsko središte proglasi pješačkom zonom zbog opasnosti od rušenja objekata stradalih u potresu uslijed tramvajskog prometa.

Bandić je kazao kako je taj projekt sada prioritet, a ne više projekt izgradnje zagrebačkog Manhattana na lokaciji Velesajma i Hipodroma.

Žao mi je što Zagrepčani imaju gradonačelnika-klauna
“Žao mi je što Zagrepčani imaju za gradonačelnika čovjeka-klauna koji obećava radove koje se nikada neće ispuniti ili mu za njih treba 10, 15 i 20 godina a radovi poskupljuju tri puta u odnosu na obećane iznose”, rekao je Petek.

U Zagrebu osvanuo još jedan grafit s porukom mržnje prema Srbima! Nećete vjerovati u kojoj ulici…
Priznao je da je U-Bahn jedno od mogućih rješenja za prometne probleme Zagreba, ali i istaknuo da se tome mora pristupiti odgovorno i ozbiljno.

Petek je stoga pozvao građane da mu na sljedećim izborima daju glas kako bi u Hrvatskom saboru mogao inicirati promjene zakona o lokalnoj samoupravi i dokinuo lokalne šerife, onemogućio ljudima s optužnicama da se natječu na izborima i inicirao promjenu zakona o Gradu Zagrebu kao bi se grad mogao početi razvijati po uzoru na gradove Srednje Europe.

„Kada budem izabran u Sabor kopat ću još dublje kako bih izbacio na vidjelo sve afere Milana Bandića i svih ostalih lokalnih šerifa bez obzira na njihovu stranačku pripadnost”, poručio je Petek najavivši da će se kandidirati u prvoj izbornoj jedinici.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.