Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

PETAK JE DAN ODLUKE ZA MINISTRICU DIVJAK? Vrdoljak je jasan: ‘Ako ne dobije povjerenje Sabora, onda ga nije dobio ni HNS’

Autor: Dnevno

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak osvrnuo se na glasanje o povjerenju ministrici obrazovanja Blaženki Divjak te o tome hoće li i Bandićevi zastupnici glasati za njen ostanak u Vladi.

Andrej Plenković u petak će na glasovanju o povjerenju ministrici Blaženki Divjak znati na koliko ruku može računati u posljednjoj godini mandata. A kada će zemlja na izbore i koji su planovi HNS-a, je li to samostalni izlazak ili koalicija govorio je Ivan VrdoljakDnevniku Nove TV.

Vraćate se sa sastanka koalicije. Jeste li dobili garanciju da će svi zastupnici u koaliciji biti protiv smjene ministrice Divjak?

Ja sam došao na televiziju prije nego je počeo satanak većine. Tamo je Predrag Štromar, moj zamjenik i zamjenik predsjednika HNS-a. Ono što znam je da će sutra na raspravi i u petak na glasanju raspravljati o tome trebamo li obrazovanje i budućnost svoje djece povjeriti znanstvenici i profesorici Blaženki Divjak ili recimo Grmoji, Marasu ili Pernaru.

Znamo da ne postoji ljubav između Milana Bandića i ministrice. On ima dosta zastupnika. Hoće li svi njegovi zastupnici biti uz vas?

Nama je fokus na sadržaju.

Pitam vas hoće li svi njegovi zastupnici biti uz vas?
Pa vjerovali ili ne, mi uopće o tome nismo raspravljali. Ja sam se bavio time da velikom argumentacijom obrazložim da smo nakon 25 godina ušli u učionice, da imamo 14.000 stipendija, da smo opremili kabinete…

A što ako neće?

Ja u svakom slučaju govorim, saborski zastupnici će donositi odluke. Hoće li glasati za jeftino politikanstvo Marasa, Grmoje, Pernara, Hasanbegovića…
Vi o njima, ja o Bandiću. Što ako svi Bandićevi neće glasati kao vladajuća koalicija? Vidite li se vi i dalje u koaliciji ili ćete začepiti nos i idete do kraja?

Ne. Ako Blaženka Divjak ne dobije povjerenje Sabora, onda Hrvatska narodna stranka nije dobila povjerenja Sabora i ja mislim da jasno treba reći zašto SDP zajedno s ostatkom opozicije želi zaustaviti reformu obrazovanja. Mislim da je svima u Hrvatskoj jasno da bez Blaženke Divjak i HNS-a reforme nema, kazao je između ostalog predsjednik narodnjaka Ivan Vrdoljak za Dnevnik Nove TV.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.