Foto: Screenshot

Pernar zatekao i iživcirao Radu Borić: Jeste što učinili po tom pitanju?

Autor: Dnevno.hr

Bivši saborski zastupnik i Živozidaš Ivan Pernar, poznat u posljednje vrijeme najviše po fokusu na zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, ovog puta se našao na skupu Srpskog narodnog vijeća ispred zagrebačkog hotela Dubrovnik gdje je postavljen kamen spoticanja u spomen na zagrebačkog poduzetnika i žrtve ustaškog zločina Svetozara Milinova.

Ivan Pernar je na svom TikTok profilu objavio video nakon skupa u srijedu te se imao potrebu direktno s pitanjem obratiti Radi Borić, nekadašnjoj saborskoj zastupnici, a danas zastupnici u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.


“Gospođo Borić, možete li objasniti zašto niste angažirani za naše navijače, a angažirani ste tu oko nekakvih žrtava NDH?”, započeo je Pernar prekinuvši razgovor koji je vodila.

Obnavlja li se staro prijateljstvo? Pernar ulazi u političku utrku, traži moćnog saveznika

‘Ako dođeš s medijima, možda ću ti nešto i odgovoriti’

Borić mu se,  zatečena pitanjem, na engleskom jeziku obratila da je uslijed razgovora sa ženama iz austrijskog veleposlanstva i smatra kako njemu ne treba odgovoriti jer on nije novinar.

“Ako dođeš s medijima, možda ću ti nešto i odgovoriti”, kroz osmijeh je odgovorila nastavljajući komunicirati na engleskom te se vratila svome razgovoru.

No, Pernar nije odustajao: “Znači, ne zanima vas uopće što se događa s našim navijačima u Grčkoj? Njih 100”, pitao je, na što mu je ona, gledajući u kameru odbrusila “To ste vi rekli, a ne ja!”.

@ipernar♬ original sound – Ivan Pernar
“A je l’ vas zanima? Evo ja pitam. Jeste što učinili po tom pitanju?”, na što ga je, vidno iživcirana, Borić prekinula s protupitanjem: “A što biste vi htjeli da netko učini za naše navijače?”.

‘Naše Ministarstvo vanjskih poslova se brine za naše sugrađane’

Pernar je uzvratio da ona pokaže da joj je stalo. “Vidim ovdje da vam je stalo, tu polažete nekakve vijence za žrtve NDH, slikate se..”, nastavio je.

“Naravno da mi je stalo za sve žrtve”, odgovorila je Borić.

Isto kako je došla taj dan slikati se i polagati cvijeće za žrtve NDH, Pernar želi da pomogne navijačima. Borić je bila uporna da joj on odgovori što bi to htio da ona učini za navijače.

“Mogli biste razgovarati s nekim iz grčke ambasade i pitati ih što je s tim ljudima, zašto ih se ne pusti? Vidim da ovdje pričate s gospođom iz austrijske ambasade…”
Rada Borić o nepoželjnima: Pisao je hvalospjeve ustaškim junacima, Francetiću… Njegove pjesme su, primjerice, Ustaška koračnica…

“Naše Ministarstvo vanjskih poslova se brine za naše sugrađane”, decidirana je Borić.

Razgovor je završio Ivanovim retoričkim pitanjem “Vi stvarno vjerujete da se oni brinu za njih?”, na što je Borić odgovorila da vjeruje i vratila se svojim sugovornicama.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.