Peović očitala lekciju Penavi: ‘Njegovo histeriziranje oko ćirilice je teatar kojim prikriva prave probleme!’

Autor: I.Br.

Predsjednička kandidatkinja stranaka ljevice Radničke fronte i SRP-a, dr.sc. Katarina Peović, ovih dana boravi u Slavoniji, gdje je obišla Osijek i Vukovar. Povodom njezinog dolaska na istok zemlje, Peović se osvrnula na stanje u ovoj regiji, a njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Ova regija nekada je bila među bogatijima u Hrvatskoj, a danas prednjači samo po stopi nezaposlenosti i iseljavanja”, poručila je dr.sc. Katarina Peović, dodavši kako samo održavanjem i obnavljanjem industrije i potpunim zaokretom ekonomske politike možemo postići istinske promjene koje će ljudima u Vukovaru omogućiti da ovdje ostanu i da žive kao ljudi.

“Trenutna vlast nema prava rješenja niti ih ima namjeru pronaći. Kako bi opravdala svoje postojanje i mobilizirala ljude oko svoje opcije, kao rješenje nudi nacionalizam. Ovdje sam da kažem da se nacionalizam ne jede. On služi kako bi ljudima pažnju s ekonomskih i socijalnih problema skrenuo na nekoga tko proživljava upravo iste probleme kao i oni”, ocjenjuje Peović.

“Vukovaru ne treba samilost”, pojašnjava, pa nadodaje: “Ovom gradu, Slavoniji i Baranji kroz koje smo ovih dana prošli, kao i čitavoj Hrvatskoj treba korjenita promjena, nova radna mjesta i obnova normalnog života po pitanjima zaposlenja i socijalnim pitanjima. Nacionalizam u Vukovaru koristi samo ekonomskim elitama za prikrivanje njihovih pravih motiva – osiguravanje privilegija. Mladi se danas u Vukovaru ne mogu nadati radnom mjestu poslije školovanja, a svaki šesti stanovnik Vukovara je iselio.”

Kao jednog od glavnog protagonista devastirajuće ekonomske politike maskirane pozivanjem na domoljublje označila je vukovarskog gradonačelnika, Ivana Penavu. “On može isplatiti predsjedniku uprave FINA-e za volontiranje 630 tisuća kuna ako dan kasnije diže uzbunu na velikosrpsku agresiju. Njegovo histeriziranje oko ćirilice je teatar kojim treba prikriti prave probleme i interese koje on štiti. Za njega nije problem da radi što hoće sve dok ima ćirilicu ili djecu za okriviti kako se ne bi pričalo o stvarima koje su ključne”, istaknula je Peović.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.