Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

PEOVIĆ IZNENADILA JANDROKOVIĆA PA ZARADILA OPOMENU: ‘U Hrvatskoj nikad nije bilo komunizma’

Autor: Dnevno.hr

Nakon jučerašnje cjelodnevne rasprave, Sabor je u podne glasovao o raspravljenim točkama, među kojima je i prijedlog predsjednika RH Zorana Milanovića da se za predsjednicu Vrhovnog suda imenuje Zlata Đurđević.

Đurđević nije potvrđena s obzirom na to da je protiv prijedloga njezinog imenovanja za predsjednicu Vrhovnog suda glasao 81 zastupnik.

Prije samog glasanja, svi saborski klubovi zastupnika tražili su stanku od 10 minuta.

Marija Selak Raspudić je u ime Kluba zastupnika Mosta stanku tražila, kako je rekla, ‘zbog farse kojoj su svjedočili oko imenovanja jer je Sabor sveden na bezvrijednu instituciju koja bi trebala sudjelovati u predstavi kojoj je ishod već određen’.

“Nitko s lijevog spektra nije niti postavio pitanje o slučaju Perković, nitko ne smatra važnim razmotriti što se događalo s udbaškim likvidacijama, i to nije neočekivano jer tamo sjede oni koji su pisali Lex Perković. A ono što se naziva desnicom, plasirali su dva ključna spina o njezinom stavu o slučaju Perković i komunističkom pravosuđu”.

Na to je zastupnica Radničke Fronte Katarina Peović tražila povredu poslovnika i rekla da komunizma u Hrvatskoj i svijetu nikad nije bilo.

“Vrijeme je da to utvrdimo kada se nabacujemo ideološkim difamacijama”.




Na to je reagirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković, dodavši da sad ne može puno odgovarati, iako bi se dala otvoriti dugačka rasprava.

Dao joj je opomenu jer je prekršila Poslovnik.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.