Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Penava odgovorio Milanoviću, prokazao i ‘krivca za krađu Kolone sjećanja’: ‘On je to napravio’

Autor: Dnevno.hr

Nakon što je krajem prošlog tjedna predstavljen plakat obilježavanja ovogodišnje obljetnice vukovarske tragedije 18 studenog, na kojem se uz ime Vukovara nalazi i ime HOS-a, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako smatra da je ministar branitelja Tomo Medved Vukovarcima ukrao Kolonu sjećanja.

“Poruka je cjelokupnom hrvatskom narodu i građanima – nemojte se uplašiti i dođite u Vukovar, to je vaš grad. Mi imamo svoje vrijednosti i nosimo taj teret. Ovih dana se pokušava nagurati i pogurati kako su sada svi protiv, što ustvari govori koliko je režim jak u Hrvatskoj i koliko nameće te situacije”, kazao je Penava te dodao da ostaje pri svojim izjavama da onaj kome smetaju HOS i Vukovar nema što tražiti u vukovarskoj Koloni sjećanja 18. studenog.


Na pitanje hoće li biti na sastanku Vijeća za pijetet, odgovorio je da nije bio ni prošle, pa neće biti ni ove godine, te je dodao da je Vijeće za pijetet plod Zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog Domovinskog pijeteta, a što je ideja njegovog ureda, njega i njegovog savjetnika za branitelje.

Penava otkrio kakvu strahotu sprema Plenković: ‘Trguju sa sigurnošću hrvatskih građana’

‘Dao si je za pravo da donese zakon kojim legalizira krađu’

“Nažalost, kroz taj zakon se provuklo nešto na što sam upozoravao ministra (Medveda) nekoliko puta, da ne pokuša niti u jednom trenutku zlorabiti taj zakon kako bi preuzeo Kolonu sjećanja odnosno ukrao je Vukovaru. Nažalost, on je to napravio”, ustvrdio je Penava.

Potom se osvrnuo na jučerašnju izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića koji mu je poručio da “malo smanji gas”, rekavši kako je Kolona sjećanja sazdana na nekoliko temelja, od gradske uprave do braniteljskih udruga, vukovarskih franjevaca te ustanova i tvrtki s područja grada Vukovara. Dodao je da poštuje svačije mišljenje, pa i predsjednika, ponovivši da ostaje pri izrečenim stavovima.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

“To su oni koji su sazdali Kolonu sjećanja i sve se ove godine brinuli o njoj i sada si je netko dao za pravo, a mislim tu na Tomu Medveda i ekipu oko njega, da prije tri godine proglasi i donese zakon kojim zapravo legalizira krađu”, ustvrdio je Penava.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.