FOTO: GUliver Image/REUTERS/Evgenia Novozhenina

PATRIJARH KIRIL NAJAVIO ‘ARMAGEDON!’ Sumanuto prijeti: Molimo se da Bog urazumi luđake, svaka želja za uništenjem Rusije značit će kraj svijeta

Autor: Dnevno.hr

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril I. smatra da Ruska pravoslavna crkva treba više pomagati ruskoj vojsci, pa je pozvao sve crkvene župe da “mobiliziraju svoje župljane”.

Govor poglavara Ruske pravoslavne crkve objavila je tiskovna služba Moskovske patrijaršije.


“Ako kažemo da je Crkva uz svoj narod, onda svaka župa treba pomoći onima koji su na vatrenoj liniji. Moramo mobilizirati naše župljane za prikupljanje stvari i hrane. Tražite prilike, skupljajte novac, šaljite pakete, ako je moguće, idite sami, podržite vojsku”, apelirao je patrijarh za vrijeme svečanog obroka u Bogojavljenskoj katedrali.

U istom govoru poglavar Ruske pravoslavne crkve usporedio je rat u Ukrajini s Velikim domovinskim ratom i Domovinskim ratom 1812. godine, kada je “gotovo cijela ujedinjena Europa pokušala osvojiti Rusiju”.

Sada je, prema patrijarhu, “cijeli zapadni svijet opet digao oružje protiv Rusije”, prenosi njegove riječi Jutarnji list.

‘Svaka želja za uništenjem Rusija značit će kraj svijeta’

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, patrijarh Kiril otvoreno je podržao rat. U svojim propovijedima često spominje vojne akcije, a također opravdava razloge invazije.

Između ostalog, rekao je da su rat izazvale vanjske sile kako bi oslabile Rusiju. Sada je otišao još dalje i u spomenutom govoru, u slučaju poraza Rusije najavio smak svijeta: “Želja da se porazi Rusija danas je poprimila vrlo opasne oblike. Molimo se Gospodinu da urazumi luđake i pomogne im da shvate da će svaka želja za uništenjem Rusije značiti kraj svijeta”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.