Foto: Unsplash, Ilustracija

Par iz Slavonije s petero djece izgubio sve u Njemačkoj, ovo je pakao: ‘Šef je ženi dao otkaz čim je to čuo’

Autor: Dnevno.hr

41-godišnjak i njegova supruga (39) i petero djece u potrazi za boljim životom iz Slavonije su preselili u Njemačku. No, umjesto stabilnosti u novom domu, velika obitelj prolazi kroz najtežu egzistencijalu krizu koju pamte. Nakon što su se doselili u u okolicu Freudenstadta, Slavonac je počeo raditi u pilani, a uskoro se tamo zaposlila i supruga. No kada su šefu rekli da je ona trudna, krenuo je pakao. Ženi je uskoro uručen otkaz.

“Morao sam od oca posuditi 10 tisuća eura kako bih preživio. On mi je dao svu svoju ušteđevinu. Baka mi je dala još pet tisuća eura, od čega smo kupili automobil jer živimo na selu pa nam je potreban. No i njega sam prije mjesec dana prodao jer nisam više imao novca. Sram me je situacije u kojoj sam se našao”, rekao je za Fenix-magazin.


Kuhari bježe iz Hrvatske: U ovoj zemlji im nude 2.400 eura i božićnicu

Kaže i da su on i supruga u pilani radili težak fizički posao od jutra do mraka, kao i da za svoj dobar rad dobio zahvalnica malo prije nego što je ona ostala u drugom stanju.

No, sve se preko noći preokrenulo. Nakon što je supruga dobila otkaz, par je angažirao odvjetnika. S druge strane, 41-godišnjak tvrdi da su ga na poslu počeli maltretirati i ponižavati na sve načine.

Šef je ‘bog i batina’ u selu

“Otežavali su mi posao valjda kako bih sam dao otkaz. Takvu sam torturu izdržao mjesec dana, a onda sam imao manju operaciju noge”, kaže, dodajući da je na bolovanju svakih pet dana dobivao pismo od šefa u kojem mu piše neka se vrati na posao ili će dobiti otkaz.

U međuvremenu, sud je donio odluku da tvrtka mora vratiti ženu na posao budući je odvjetnik ishodovao sve potrebno za nastavak radnog odnosa. No, to nije spriječilo šefa u naumu da im oboje uruči otkaz već i ugovor o najmu stana.

Sada ne zna što će jer ipak djeca mu ovdje idu u školu. Nakon što ih je šef odjavio s adrese, prestao im je stizati dječji doplatak pa su mjesecima živjeli u neimaštini.
Foto: Unsplash/Ilustracija

“Nitko nam nije želio pomoći jer su šef i njegova dva sina ‘bog i batina’ u tom mjestu”, rekao je.

On i njegova obitelj žive od 1.600 eura dječjeg doplatka kojeg su ponovno počeli dobivati kad su riješili problem s adresom. No, to primanje im nije dostatno za život.

“Nismo platili stan od lipnja jer nemam od čega. Poslodavca sam molio da mi da ugovor o najmu stana jer bih ga mogao priložiti za molbu u ostvarivanju pomoći od Centra za zapošljavanje (Jobcentra). Ugovor mi je dao tek u rujnu. Job centar je platio stan, ali pomoć na koju sam imao pravo zbog malih primanja, još nisam dobio. Voditeljica Centra za zapošljavanje je kazala kako ćemo dobiti zaostatke pomoći, ali do danas ništa nismo dobili”, govori.

Obitelj iz stana u kojem živi i koji pripada šefu tvrtke mora iseliti do prosinca. Pokušali su unajmiti drugi stan, pisali su molbe, ali nitko im ne želi iznajmiti jer nemaju primanja.
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.