Foto: Ilustracija Foto: Damir Krajac / CROPIX

PAO SNIJEG U DALMACIJI: Jutros izmjerena 2cm snijega

Autor: Dnevno

Za vikend, ali i prethodne noći, u Dalmaciji su pale nove obilne oborine. Posljednja 24 sata najviše kiše je palo u Solinu, 66 litara po kvadratnom metru. Zatim slijede Biograd na Moru 58, Makarska 57, Muć, Rogoznica i Zaostrog 54, Stobreč 52, Žrnovnica 50 itd.

Hladna fronta na odlasku donijela je snijeg planinama iznad 1.400 metara nadmorske visine. Tako su se zabijeljeli Velebit, Dinara, Kamešnica i Biokovo. Na Zavižanu na Velebitu jutros su izmjerena 2 cm snijeg, piše Dalmacija danas.

Snijeg je zabijelio više predjele Dinare. Tamo je noćas temperatura zraka pala ispod nule, a stvorio se i tanak snježni pokrivač.

Snijeg je također zabijelio Kupres u susjednoj BiH. S izlaskom sunca u većini predjela se razvedrilo, tako da je ponedjeljak donio pretežno sunčano vrijeme i dobrodošlu pauzu od višednevnih kiša i južine. Novi oblaci i novo jugo stižu već sutra.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.