Foto: Damjan Tadic / CROPIX

PANIKA U VRBOVCU! Žena objavila da ima koronavirus: Sve je digla na noge! Ispostavilo se da je lagala!

Autor: Dnevno

Lažima o ozbiljnoj bolesti nije mjesto na društvenim mrežama, poručuje policija koja je podignula prekršajnu prijavu protiv 34-godišnjakinje koja je objavila lažnu vijest da je zaražena koronavirusom i na taj način uznemirila javnost.

Akcija policije započela je jučer, 3. travnja, po saznanju o objavi 34-godišnjakinje s područja Vrbovca, u kojoj je na društvenoj mreži javno objavila vijest da je zaražena corona virusom. Tako javno objavljena informacija, razumljivo da je uznemirila osobe koje ju poznaju i s njom rade. Po takvom saznanju i provjerom objave, kroz suradnju epidemiologa i policijskih službenika utvrđeno je stvarno stanje odnosno potvrđena činjenica da ona ne boluje od te bolesti. Tim je radom policije i epidemiologa dokazano da je objavu svjesno izmislila čime je remetila mir i spokojstvo građana i počinila prekršaj iz članka 16 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Protiv 34-godišnjakinje, radi izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana, slijedi prekršajni postupak sukladno odredbama čl. 16 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

POLICIJA UPOZORAVA: Ako dobijete OVAKVU poruku, ni slučajno ju ne otvarajte!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.