Foto: Mirko Jankovic

PANIKA U DOMOVINSKOM POKRETU! Sazvali hitnu sjednicu, Škorina sestra traži objašnjenja!

Autor: L.D.

Sjednica Predsjedništva Domovinskog pokreta (DP) najavljena je članovima za sljedeći tjedan. Više detalja trebalo bi biti definirano u ponedjeljak, doznaje se u DP-u nakon što su hitnu sjednicu zatražili članovi Predsjedništva stranke.

Žurno sazivanje zatražili su danas od zamjenika predsjednika DP-a Marija Radića članovi Predsjedništva kako bi im, kako pišu mediji, dodatno pojasnio okolnosti pod kojima su dosadašnji predsjednik Miroslav Škoro i glavni tajnik Dario Žepina podnijeli ostavke.


“S obzirom na novonastale okolnosti i činjenicu da nisu usvojeni temeljni podakti Statuta Domovinskog pokreta, poput Pravilnika o članstvu niti je samoproglašeni vršitelj dužnosti na bilo koji način uobičajen za funkcioniranje stranaka koji se temelji na Zakonu o političkim strankama pokrenuo demokratsku proceduru sazivanja stranačkih tijela, zahtijevamo žurnu izvanrednu sjednicu predsjedništva Domovinskog pokreta”, napisali su članovi Predsjedništva.

12 članova zatražilo hitnu sjednicu

Pritom su naveli da je Predsjedništvo, prema Statutu, najviše tijelo upravljanja strankom između dviju sjednica Domovinskog odbora te obavlja ostale poslove određene Statutom i odlučuje o drugim pitanjima koja Statutom nisu izričito stavljena u djelokrug drugih tijela.

Od zamjenika predsjednika zatražili su hitnu sjednicu Predsjedništva kako bi im dodatno pojasnio okolnosti iznenadne i pomalo u čudnim okolnostima podnesene ostavke, ali i kako bi se očitovao o daljnjoj organizaciji i radu stranke do najavljenih unutarstranačkih izbora, kao i u medijima najavljene promjene Statuta za koje kažu da nikada nisu spomenute na Predsjedništvu stranke.

Hitnu sjednicu Predsjedništva, prema pisanju medija, zatražili su Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Igor Peternel, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić i Nikola Grabovac, ističući da su najvažniji ciljevi Domovinskog pokreta odgovornost te unutarstranačka demokracija.

“Nastavno na napise o sazivanju Predsjedništva Domovinskog pokreta, sjednica Predsjedništva najavljena je članovima Predsjedništva za sljedeći tjedan, a više detalja bit će definirano u ponedjeljak”, doznaje se u Domovinskom pokretu.

‘Značajne javne reakcije’

V.d. predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić priopćio je u srijedu da će do unutarstranačkih izbora voditi stranku, no istaknuo je da se na jesen neće kandidirati za predsjednika, već će to biti osoba koja okuplja i ima pobjednički mentalitet.

“Iako je mnoge iznenadila i pritom izazvala značajne javne reakcije, ostavka Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta prije svega je visoko moralan čin”, istaknuo je Radić nakon što je Škoro dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika stranke.
Ocijenio je da je to demonstracija odgovornosti prema brojnom članstvu, simpatizerima i biračima, dodavši da njihovo povjerenje nije narušeno najnovijim događajima, nego je sada još i veće.

‘Netko to treba objasniti’

Škorina sestra, članica Predsjedništva DP-a i saborska zastupnica Vesna Vučemilović u srijedu je oštro napala odnose s javnošću DP-a, ustvrdivši da je netko tko radi u PR-u imao već pripremljen tekst u stilu najgoreg sjevernokorejskog agitpropa o ostavci. Iz PR-a stranke su, pak, objavili kako je Vučemilović usto i prijetila.

“Začuđujuća je brzina kojom se ta zahvala od nekoga iz PR službe objavila na službenoj stranici DP-a. Ako nitko od nas ništa nije znao, kako to da je netko tko radi u PR-u imao već pripremljen tekst u stilu najgoreg sjevernokorejskog agitpropa”, izjavila je Vučemilović, istaknuvši da je Škoro u utorak na Facebooku u 14 sati i 34 minute objavio ostavku, a DP je reagirao 19 minuta nakon toga podužim tekstom.

Zaključila je da je netko očigledno imao više informacija od svih tijela stranke i postavila pitanje kako je to moguće, istaknuvši da to netko treba objasniti.
Autor:L.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.