Foto: Google Maps

PADAJU TRI MINISTRA? Poduzetnici ogorčeni: Zahtijevaju njihove ostavke

Autor: Iva Međugorac

Predsjednik Zoran Milanović u posljednje je vrijeme sve bizarniji, pa se upravo takvim može opisati i njegovo objašnjenje o tome zašto je usred lockdowna odlazio u Klub u kojem je društveno-političku elitu i eskort dame primao uhićeni šef Janafa Dragan Kovačević. Prema predsjednikovim riječima on je Klub posjećivao kako se ne bi bacio višak hrane. Kako je također kazao on je Klub posjećivao na poziv neimenovanog prijatelja iz Dalmacije. Uz aktualnog, u Klub je zalazio i bivši predsjednik Stipe Mesić, ali i tri ministra Tomislav Ćorić, Oleg Butković i ministar Josip Aladrović koji je ujedno rodbinski povezan s uhićenim Draganom Kovačevićem. S vremena na vrijeme ondje se pojavljivao i sudac Turudić, ali i admiral Robert Hranj.

Iako ministri tvrde da niti jedan od njih tamo nije zalazio u vrijeme prvog vala korone, javnost u te njihove tvrdnje nije povjerovala, a bijes među ugostiteljima i poduzetnicima pa i među širom javnosti sve je teže umiriti.

Iz Glasa poduzetnika shodno tome od ministara zahtijevaju podnošenje ostavki, a spominju i pomoćnike ministara te državne tajnike te upozoravaju na odgovornost koja je u hrvatskoj politici po svemu sudeći nepoznat pojam.

Premijer Plenković jasno je dao do znanja da nije oduševljen postupcima triju ministara, i priča bi izgleda na tome mogla stati. No, s druge strane u istoj onoj Europi na koju se naši političari rado pozivaju političari ostavke podnose za daleko trivijalnije situacije. Kod nas taj oblik politike do danas nije sazrio, a veliko je pitanje hoće li ikada. Tajnica je u Plenkovićevoj prethodnoj Vladi odmah ispratila ministre iz Mostove kvote, bez da se znalo u čemu su zgriješili, no ovi HDZ-ovi za svoje pozicije ne moraju sttahovati. Ta Ćorić je ionako nedavno sam priznao da je njegova politička karijera vezana uz onu Plenkovićevu.

Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.