Foto: Damjan Tadic / CROPIX

PAD DAME IZ SJENE! Nekad moćna Ana Karamarko osuđena nakon nagodbe, ovo je kazna koju je odredio sud

Autor: Dnevno.hr

Završena je sjednica optužnoga vijeća na zagrebačkom Županijskom sudu u slučaju u kojem Uskok tereti ukupno 36 ljudi predvođenih poduzetnikom Tomislavom Pavkovićem za porezne utaje.

Jedna od okrivljenica u slučaju je i Ana Karamarko, koja je već ranije priznala djelo za koje ju se tereti, a koja je danas na osnovi nagodbe s Uskokom i osuđena.

Kako piše Jutarnji list, dobila je uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje te dodatnu novčanu kaznu od 50.000 kuna. Također mora vratiti 160.000 kuna neplaćenoga poreza.

U veljači ove godine rekla je da se dogodilo ono za što ju se tereti, iznoseći USKOK-u dopunu svoje obrane. Priznala je da je tri godine prije toga njezina konzultantska tvrtka Drimia na njezin nalog platila dvije fakture u vrijednosti od ukupno 467.500 kuna tvrtkama La Noke usluge i Analytics Expert za fiktivne usluge nabave softvera.

Vlasnici tih tvrtki podigli su 374.000 kuna i vratili joj ih na ruke, te je tako izbjegla plaćanje oko 160.000 kuna poreza.

“Novac je trebao za određene troškove moje tvrtke Drimia, koja je imala određene investicije koje nismo mogli podmiriti preko računa”, objasnila je Karamarko.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.