FOTO: Guliver image/Sarsenov Daniiar/Ukraine Preside

OVO SE NIJE DOGODILO OD POČETKA RATA! Pred Putinom su najmračniji sati, Zelenski slavi: Rano ujutro u Kijev stigao važan gost, ‘osjećaj poraza u Rusiji sve je jači’

Autor: Dnevno.hr

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier navodno je danas stigao u iznenadni posjet Ukrajini.

To je njegovo prvo putovanje u zemlju otkako je Rusija izvršila invaziju 24. veljače, prema njemačkoj televiziji NTV. Steinmeier je ujutro stigao vlakom u prijestolnicu Kijev, a tijekom dana sastat će se s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, navodi televizijska kuća.

Steinmeierov glasnogovornik, Cerstin Gammelin, podijelio je sliku predsjednika koji stiže u Kijev rano jutros.

‘Osjećaj poraza u Rusiji je sve jači’

Moskva doživljava neuspjeh u svojoj invaziji na Ukrajinu i u Rusiji jača osjećaj poraza, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, obilježavajući osam mjeseci od početka rata 24. veljače.




“Ukrajina razbija takozvanu drugu najjaču vojsku na svijetu”, rekao je Zelenski u obraćanju u ponedjeljak navečer. “Osjećaj poraza u Rusiji je sve jači”, rekao je Zelenski dodavši da je ta zemlja nekada bila važan politički akter no da je Moskva danas sve više međunarodno izolirana.

Napad prljavom bombom

Rusija danas u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda namjerava iznijeti svoje optužbe da Ukrajina planira napad “prljavom bombom” i pozvala je čelnika UN-a Antonia Guterresa da učini sve što može kako bi “spriječio taj gnusni zločin”.

Najviši ruski dužnosnici telefonirali su zapadnim kolegama u nedjelju i ponedjeljak i rekli da Moskva sumnja da Ukrajina planira upotrijebiti takozvanu “prljavu bombu” s nuklearnim materijalom.




Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je odgovorio optuživši Rusiju da sama planira takav napad, ali da će za njega optužiti Ukrajinu. Zapadne zemlje također su odbacile optužbe Rusije kao izgovor za intenziviranje osmomjesečnog rata koji je započeo u veljači kada su ruske snage izvršile invaziju na susjednu Ukrajinu.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.